Az MTE Koltayt jelöli az NMHH élére
A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete Dr. Koltay András médiajogászt, az NMHH és a Médiatanács elnökségének tagját jelöli a hatóság elnökének. 

A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete Dr. Koltay András médiajogászt, az NMHH és a Médiatanács elnökségének tagját jelöli a hatóság elnökének. Koltay szakterülete a médiajog, melyből számos tanulmányt készített. Az MTE szerint Koltay megfelelő a poszt betöltésére, mivel az összes kritériumnak megfelel. A Médiatanács elnökének felsőfokú jogi, közgazdasági vagy társadalomtudományi végzettséggel kell rendelkeznie, illetve a sajtótermékek és hírközlési hatósági feladatokban gyakorlattal kell rendelkeznie.

Érdekes helyzet alakul így ki, mivel a Magyar Újságírók Országos Szövetsége további öt civil szervezet támogatásával az NMHH elődje, az Országos Rádió és Televízió Testület korábbi elnökét, Majtényi Lászlót jelölte az áprilisban elhunyt Szalai Annamária helyére, akinek Koltayval számos vitája volt és van a médiaszabályozás kérdésében.

Az Európai Parlament által elfogadott módosított médiatörvény értelmében az NMHH és a Médiatanács új elnökét már nem a miniszterelnök, hanem az államfő nevezi ki. A kinevezést megelőzően Orbán Viktor köteles szakmai szervezetekkel egyeztetni, amelyek javaslatot tesznek az új elnök személyére.