2013. augusztus 13. 16:25
Orbán már a héten jelölhet NMHH-elnököt
A Népszabadság szerint Lázár János miniszterelnökségi államtitkár az NMHH-elnöki pozícióra jelölö szervezeteknek azt mondta, hogy a miniszterelnök akár már a héten javaslatot tehet az új elnök személyére. 

A Népszabadság információi szerint Lázár János miniszterelnökségi államtitkár a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöki pozíciójára jelölö szervezeteknek azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök akár már a héten javaslatot tehet az új elnök személyére.

Lázár János hétfőn másodszor konzultált a szakmai szervezetekkel a jelöltről, ám a miniszterelnök nincs kötve a szervezetek javaslataihoz, valójában azt jelöl, akit akar. A Népszabadság azt írja, hogy a tanácskozáson új nevek is elhangzottak az eddig javasolt Majtényi László (a MÚOSZ és a Sajtószakszerezet jelöltje, az ORTT korábbi elnöke), Koltay András (az NMHH jelenlegi munkatársa, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének jelöltje) és Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója mellett.

Például felmerült Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének, Tirts Tamás, az ORTT korábbi kereszténydemokrata tagjának és Karas Mónika médiajogásznak a neve is. A kalapban még számolni lehet Auer Jánossal, a Médiatanács tagjával, Szabó László Zsolttal, az MTVA vezérigazgató-helyettesével, Szabó László egykori fideszes médiakuratorral, valamint Körmendy-Ékes Judittal, az ORTT egykori elnökével is.

Az NMHH-nak és a Médiatanácsnak Szalai Annamária áprilisi halála óta nincs elnöke.