hero
Balkányi Nóra 2021. június 18. 09:30
Steiner Kristóf: Már a tévénél rájöttem, hogy meg kell találnom azt, amibe nem fogok belefásulni
A címlapján Steiner Kristóffal megjelent új Kreatív Kickoffján a kinyíló világhoz illő témákról volt szó: életről egy kicsi görög faluban, Methanán. Ezt a beszélgetést nézhetitek most vissza videón.

A Kreatív nyári számában megjelent címlapinterjúnk még így végződik:

„Én a comingoutom környékén, 2004-től kezdve írtam arról, hogyha egy homoszexuális pár feltűnik a tévében, az normális dolog. Az, hogy több mint tíz évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ez valóban az országos kommunikáció része legyen, elképesztő, abszurd dolog számomra. Viszont az, hogy végre megtörtént, fantasztikus érzés. Ezért is van szükség a trendekre.”

Kristóffal többször beszéltünk hosszabban az elmúlt, már furcsán távolinak tűnő időszakban: még nem volt izraeli konfliktus és a parlament sem szavazott meg egy nyíltan meleg- és transzellenes törvénytervezetet. Címlapinterjúnkban is szóba kerültek közéleti kérdések, de még nem kellett kitalálnunk azt, amin épp az NMHH gondolkodik erősen (például hogy szabad-e Jóbarátokat adni este tíz előtt, ha épp feltűnik benne Susan és Carol).

A Kickoff beszélgetés így szólhatott a fontos dolgokról: hogyan kell elképzelni az életet egy apró görög faluban, hogyan lát vendégeket itt férjével, Nimivel, hogyan építették fel a tengerpartra néző otthonukat, és hogy hogyan lehet városi infrastruktúra nélkül felkészülni óriási vegán esküvők cateringelésére. Például tengerben érlelt borral.

A methanai wifi nem mindig volt elég izmos, a videó néhol, de csak pár másodpercekre akad, ez ne szegje kedveteket.

A Kickoff másik vendége Varga Attila Sixx volt.

Nyitókép: Czabán Máté.