hero
Bicsérdi Ádám 2021. június 21. 14:19
Sixx: Az Arena4+ itthon elébe megy a trendeknek
Varga Attila az Index elhagyása után sportcsatorna-fejlszetésben merült el, ugyanis nem csak szerkeszti az Arena4 online tartalmait, de már javában dolgozik a csatorna online kiterjesztésén, az Arena4+ felületén. Erről is kérdeztük a lapszámbeharangozó beszélgetésünkön.

“Szeretnénk egy olyan oldalt csinálni, amely önálló streamingplatformként is megállja a helyét sportközvetítésekkel. Lesz olyan sportesemény például nálunk, amit csak online lehet majd követni. Tudtommal ilyet itthon még nem csinált sportcsatorna, így  szerintem ezzel elébe is megyünk a trendeknek. A Netflix vagy a Disney+ elmosta a határokat a szórakoztató tartalmaknál a lineáris és online televíziózás között. Ezt szeretnénk hasonló módon megtenni a sportközvetítések területén is" - mesélte a Kreatív Kickoffon tartott beszélgetésünkön Varga Attila Sixx a várhatóan augusztus közepén induló Arena4+ felületről.

Az Index egykori újságíróját a printmagazinba készült interjúhoz képest ezúttal részletesebben kérdeztük az induló felületről, és az Arena4 terveiről. Sixx szerint várhatóan a Bundesliga-szezon indulásánál tesztelhetik igazán élesben a nézők a felületet, hiszen a párhuzamosan zajló meccsek esetében dönthetnek majd példul arról, hogy melyik mérkőzést követik majd az online felületen. (Az Arena4 online felületén most is vannak élő vagy visszanézhető közvetítések regisztrációért cserébe, de az Arena4+ már ennek egy továbbfejlesztett verzója lesz várhatóan.)

“Sokáig az volt a jellemző, hogy egy sportcsatorna úgy bővült, hogy az első sikeres csatornája után egyre több jog megvásárlásával újabb és újabb csatornákat indított. Ez történt a világban máshol, és ez látszódik Magyarországon is. Egy idő után azonban a piac eljut arra a szintre, ami után már nem biztos, hogy van annyi értékes sportjog, ami eltart akár több csatornát is. Mi nem ezt az utat választottuk. Van egy zászlóshajóként funkcionáló lineáris csatornánk, az Arena4, ami mellett az Arena4+ nem a lepattanókra megy rá, sokkal inkább egy párhuzamosan működő platformként működik majd.”

Sixx beszélt még arról, milyen modern megoldásokkal kísérleteznek akár más sportcsatornák, hogyan lehet közösségi élménnyé alakítani az online meccsnézést vagy hogy milyen előfizetési modellben gondolkodnak az Arena4-nél.

A teljes beszélgetést itt találjátok:

A Kickoff másik vendége Steiner Kristóf volt.

Nyitókép: Szabó Petra