hero
Steiner Kristóf és Varga Attila Sixx a Kreatív Kickoffon
Érkezik az új Kreatív magazin, így csütörtök este nyolctól várunk online streamelt lapszámbemutató beszélgetésünkre, amivel végre mi is beindítjuk a nyarat.

Jóval többről szól, mint egy sima turistáskodás

Nyári címlapinterjúnk Steiner Kristóffal készült, aki pár éve egy görög félsziget kicsi falujában, Methanán él. A lapszámbemutatóhoz a tengerre néző teraszán tudtuk elcsípni, hogy beszélgessünk a digitális hippi életmódról és arról, hogyan várnak férjével együtt profi szállásadóként vendégeket – maguk által kialakított, egyre növő zöldségeskerttel is felszerelt – minimál otthonukba.

Fotó: Czabán Máté

“Itt Görögországban gasztro-, hulladékcsökkentéssel ismerkedő elvonulásokat szervezünk. Tanítunk, megismertetjük a látogatókat a helyi borászokkal, olívaolaj-préselőkkel, tavernavezetőkkel. Fontosnak tartjuk, hogy a helyiekkel szemben ne konkurenciaként jelenjünk meg, mert nagyon tiszteljük a munkájukat” - mesélte nekünk Steiner Kristóf, aki a Kickoffon még részletesebben bemutatja a környezetet, ahol elvonulásokat szerveznek.

Hol az innováció a sportközvetítésekben?

Szintén ott lesz velünk az eseményen egy beszélgetés erejéig Varga Attila Sixx is, akinek útja az Indexből nem a Telexhez, hanem a Network4-hez vezetett. A lapban olvasható interjúnkban kiderül, hogy jelenleg ő felel az egyre zsírosabb sportjogokra (NFL, Bundesliga, MotoGP) lecsapó Arena4 csatorna online felületéért is.

"A Bundesliga elképesztően izgalmas megoldásokat kínál a közvetítésekhez, de ezekről nem beszélhetek egyelőre, mert letépik a tökömet. Engem nézőként leköt egy sima meccsközvetítés, de ezerszer eszembe jutott már, milyen pluszt lehetne adni, amivel később, teszem azt, az amerikai NFL- vagy NHL-közvetítésekben találkoztam. Csak egy példa: az NHL esetében panaszkodtak a nézők, ez azt hiszem, a kilencvenes évek végén lehetett, hogy túl gyors a játék, és nem látják a korongot. Mivel a nézőszámcsökkenés aggasztotta a ligát, kitalálták, hogy a korong köré a közvetítésben egy sötétebb kört rajzolnak virtuálisan, így jobban lehet majd látni. Nem mondom, hogy jó ötletnek tartom, fel is hagytak vele, de innovatív volt. Ilyen innovatív jellegű pluszt tudunk majd nyújtani az online Budesliga-közvetítésekben.

Fotó: Szabó Réka

Mindezek tükrében így Sixxet főleg arról kérdezzük,  hogyan kellene kinéznie egy, az online térben is erős sportfelületnek, és milyen megoldásokkal modernizálható egy sportközvetítés.

Steiner Kristóffal korábban beszélgettünk egy napfényes délelőttön, Varga Attila "Sixx" pedig élőben fog bekapcsolódni. Az eseményt online streameljük a Kreatív Facebook-oldalán!  A stream ingyenes.