A MÚOSZ Majtényit jelöli Szalai helyére
Az ORTT egykori elnökét, Majtényi Lászlót jelöli a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) az elhunyt Szalai Annamária helyére az NMHH és a Médiatanács élére. 

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT - az NMHH előde) egykori elnökét, Majtényi Lászlót jelöli a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) az elhunyt Szalai Annamária helyére az NMHH és a Médiatanács élére. A MÚOSZ szerint Majtényi függetlenségét az ORTT élén, illetve az azóta végzett munkája is igazolja.

A MÚOSZ a jelölés javaslatának támogatására civil és érdekvédelmi szervezeteket kért fel. A nyilvános támogatásban a Civil Média, a Sajtószakszervezet, a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Mérték Médiaelemző Műhely és a Magyarországi Európa Társaság vett részt. A jelölés javaslatáról április 29-én levélben értesítették Orbán Viktor miniszterelnököt.

Szalai Annamária, az NMHH és a Médiatanács elnöke hosszú betegség után április 12-én hunyt el. A szakembert 2010. augusztus 11-i hatállyal kilenc évre nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az NMHH elnöki posztjára; majd ugyanabban az évben október 11-én ő lett a Médiatanács elnöke. Majtényi Lászlót 2008. május 31-én választotta meg az Országgyűlés az ORTT elnökének, 2009 október 28-án pedig az országos kereskedelmi rádiók frekvenciapályázatának botránya miatt lemondott, mivel a pályázat az ORTT jogsértéseit és politikai befolyáltságát nem tudta elnökként megakadályozni. A nyertes Class FM és Neo FM rádiók műsorszolgáltatási szerződését végül épp Szalai Annamária írta alá, aki az ORTT fideszes delegáltja volt.