bn 2022. január 03. 09:47
A Michaeli, Schwartz & Brit a Jazzy és Klasszik rádiók új tulajdonosa
A 168 Óra, a Pesti Hírlap, az Elle és az Elle Decoration kiadója, Milkovics Pál és Schabi Michaeli izraeli-grúz üzletember közös vállalkozása terjeszkedik tovább.

A Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. december 31-i közleményében számolt be a hírről. A 90.9 Jazzy Rádiót és a Klasszik Rádió 92.1-t továbbra is Suri Imre, a Magyar Jazz Rádió Kft. eddigi ügyvezetője viszi tovább..

„Modern médiavállalatként fontos, hogy minél változatosabb legyen a portfóliónk, nem állhatunk meg a nyomtatott és online kiadványoknál. A Jazzy-t és a Klasszik rádiót is kategóriájában nagyon erős márkáknak tartom, amelyek komoly értéket képviselnek a hazai médiapiacon. Mindkét rádiót intellektuális zeneiség és tartalmi színvonal jellemzi, ezeket új tulajdonosként is szeretnénk megőrizni és biztosítani a hallgatók számára a jól megszokott magas minőséget” – mondta el Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt. vezérigazgatója.

Szintén december 31-én írt arról a Media1, hogy M. Kiss Csaba, aki 2020 novemberétől volt az – akkor még – Brit Media audiovizuális fejlesztéseiért felelős kreatív producere, a kiadó kezdeményezésére távozik a cégtől.

2021 mozgalmas év volt Milkovicséknál

Schabi Michaeli korábban beszélt arról, hogy jóban van Rogán Antal propaganda miniszterrel, korábban pedig a Direkt36 hozta összefüggésbe letelepedési kötvényekkel. Tavaly nyáron szerzett 50 százalékos tulajdonrészt Milkovics vállalkozásában.

Milkovics tavaly áprilisban vásárolta meg az Elle magazin licensjogait a francia Lagardère Grouptól, miután a korábbi kiadó, a Central Médiacsoport nem újította meg azokat. Tavaly szeptemberi hír, hogy a kiadó elindítja az Elle Decorationt is.