hero
Bicsérdi Ádám 2021. július 29. 10:06
Rádió- és tévécsatornát indítana a 168 Óra és az Elle kiadója
Milkovics Pál vezérigazgató a Telexnek nyilatkozott terveiről, miután a Brit Média kiadóban megjelent befektetőként Shabi Michaeli.

Shabi Michaeli izraeli-grúz üzletember (akit korábban a Direkt36 a letelepedési kötvényekkel is összefüggésbe hozott) 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a 168 óra, az Elle vagy a Pesti Hírlap kiadójában, a Brit Médiában, azaz a csoport mögötti cégben, a Schwartz & Brit Média Holding Zrt.-ben. 

Az üzletember a Media1-nek adott interjújában beszélt legújabb befektetéséről, ami után nem sokkal tulajdonostársa, egyben a Brit Média vezérigazgatója, Milkovics Pál is adott egy interjút a Telexnek. A két interjúból szemezgettük a legfontosabb megállapításokat:

 

  • A befektetésre azért van szükség, mert a Brit Média rádió- és tévécsatornát is indítana, és terveik vannak a lifestyle szektorban is a hazai médiában. Az Elle-nek például hamarosan design különszáma indulhat Elle Decoration címmel.
  • A Brit Médiának 14 százalékos tulajdona van a Klubrádióban, de velük semmilyen tervük sincs.
  • Michaeli azt is elmondta, hogy a közterületi hirdetési piacon is megjelennének.
  • Michaeli nem szól bele tartalmi kérdésekbe.
  • Az új tulajdonos jóban van Rogán Antallal, ám állítása szerint új médiabefektetéséről nem kérte ki a véleményét.

A befektetésre azért is szükség lehet, mert a Brit Média csoport tagjai nem zártak jó évet 2020-ban. A 168 Órát kiadó Telegráf 72 milliós, a Pesti Hírlapot kiadó Global Post Hun 186 millió forintos veszteséggel zárt az Opten adatai szerint.