Bicsérdi Ádám 2021. szeptember 16. 12:21
Osvárt Judit lesz a visszatérő Elle Decoration főszerkesztője
A magazin hosszas kihagyás után tér vissza magyar nyelven.

Közel egy évtizednyi szünet után újra visszatér az újságárusok polcaira a magyar Elle Decoration. A magazin a világ és Magyarország legszebb lakásait, legújabb trendjeit, friss tehetségeit és legérdekesebb helyszíneit mutatja be, emellett praktikus tanácsokkal is szolgál az olvasóknak a lakberendezés, belsőépítészet, design témaköreiben. A lapot az ELLE magazin kiadójának tulajdonosa, a Michaeli, Schwartz&Brit hozza vissza a hazai piacra (a Decoration újraindítását már korábban is megszellőztették a tulajdonosok).

„Az Elle magazin hatalmas sikert aratott, az eddig megjelent három lapszám minden példánya elfogyott a polcokról. Bízunk benne, hogy az Elle Decoration is hasonlóan eredményes lesz, hiszen jelenleg nincs olyan nemzetközi magazin a hazai lappiacon, ami ezzel a témával foglalkozna” – mondta el Milkovics Pál, vezérigazgató.  

Az Elle Decoration Magyarország főszerkesztői feladatait Osvárt Judit látja el, aki 2006 és 2008 között már betöltötte ezt a posztot. A szakember később más magazinok főszerkesztőjeként dolgozott, 2013 óta pedig a Budapest Design Week kurátora illetve egy brandinggel és arculattervezéssel foglalkozó vállalkozás társtulajdonosa. Az Elle Decoration művészeti vezetője Rózsa Szonja Sarolta lesz, aki a Cosmopolitan, ÉVA és InStyle magazinoknál dolgozott korábban ugyanebben a pozícióban.

Osvárt Judit (Fotó: Zsólyomi Norbert)

„Az Elle Decoration a stílusok és műfajok merész keverésére bátorítja az olvasót, ugyanakkor biztos iránytűként is működik a trendek világában. Egyszerre inspirál és ad számos konkrét ötletet – a megfizethető daraboktól a luxuskategóriás termékekig. Azt gondolom, hogy ez az egyedülálló mix a titka a lap hatalmas nemzetközi népszerűségének, amit itthon is igyekszünk majd elérni” – mondta el a főszerkesztő. 

Az ELLE Decoration a nyomtatott magazinon túl októbertől online is elérhető lesz: a már megszokott elle.hu-n már jelenleg is aktívak naponta frissülő tartalmakkal.

Az Elle Decoration kereskedelmi tevékenységével is az Elle értékesítési csapata, a Mooore Group foglalkozik, Kovács Anita vezetésével.