hero
Balkányi Nóra 2021. október 18. 20:01
Többen felmondtak a Pesti Hírlapnál, köztük a főszerkesztő Pion István is
Elmegy a napilaptól még Csider István Zoltán és Aradi Péter szerkesztő. Csider a 24-nek elmondta: a múlt heti, Márk-Zay idézetekkel megjelent címlapokat tartják vállalhatatlannak.

A 24.hu információit Trencséni Dávid, a Pesti Hírlap hírigazgatója erősítette meg. Pion István a 24-nek azt nyilatkozta, hogy 

„nagyon szép másfél évet töltöttem a Pesti Hírlapnál, de a végéről nem szeretnék beszélni”. 

Arra a kérdésre, hogy a felmondásnak van-e köze a címlapokhoz, nem szeretett volna reagálni, csak korábbi válaszát ismételte meg. Pion szerkesztői pozíció után 2020. novemberében kezdett főszerkesztőként, azelőtt a Magyar Hírlap szerkesztője volt. 

A 24 Csider István Zoltánt is elérte, ő elmondta, hogy a címlapok miatt mennek el. 

„Szakmailag vállalhatatlanok voltak azok a címlapok. Nem mi találtuk ki, nem a főszerkesztő ötlete volt” 

– nyilatkozta.

Péter gyereket ver vs. Klára mosolyog

Az ingyenesen terjesztett Hírlap az ellenzéki előválasztási hajrában, múlt héten jelent meg több nagy port kavaró címlappal. A szlogenjében „politikailag független, méltányos és kritikus lap” múlt hétfői és szerdai címlapján Márki-Zay Pétertől idézett kontextus nélkül gyerekverésről illetve az abortusz és a válás ellenzéséről, míg a keddi címlapon a mosolygó Dobrev Klára jelent meg azzal az idézettel, hogy ő „szívvel, lélekkel kormányozna”. A múlt hétfői, keddi és szerdai számok impresszumában mind szerepel főszerkesztőként Pion, szerkesztőként pedig Aradi és Csider.

A Pesti Hírlap kiadója a Michaeli, Schwartz & Brit Media, Milkovics Pál és Schabi Michaeli izraeli-grúz üzletember közös vállalkozása. Michaeli korábban beszélt arról, hogy jóban van Rogán Antal propaganda miniszterrel (korábban pedig a Direkt36 hozta összefüggésbe letelepedési kötvényekkel). Nyáron szerzett 50 százalékos tulajdonrészt Milkovics vállalkozásában, amihez a 168 Óra és az Elle is tartozik. 

Márki-Zay múlt szerdán reagált a róla megjelent címlapokra: többek között arról beszélt, hogy Rogán beszállt Dobrev kampányába és ingyenes propagandalapban, teljes címlapos hirdetésben igyekszik őt gyerekverőnek beállítani. A szerdai címlapon a Márki-Zay idézet alatt az a megjegyzés is szerepelt, hogy „Ez nem hirdetés. Ez a valóság”.

A Pesti Hírlap körüli folyamatokról múlt héten a 444 írt részletesen.

Hétfő
Kedd
Szerda