bn 2021. október 06. 11:16
Ingyenes vidéki lapokat indít a Pesti Hírlap és a 168 Óra tulajdonosa
A kormány által irányított KESMA és Mediaworks megyei lapjai új versenytársat kaphatnak még a tavaszi választások előtt.

A Pesti Hírlap mintájára nyomtatott, ingyenes, a hirdetési bevételekből fenntartott lapok indulnak vidéken – írja a Media1. A tervek szerint lesz Pécsi, Nyíregyházi, Miskolci, Kecskeméti, Kaposvári, Győri, Egri, Debreceni, Békéscsabai és Soproni Hírlap is. 

A Media1 információi szerint a lapok kapnak online lábat, de a hangsúly a nyomtatott megjelenésen lesz. Amellett, hogy az újságok a helyi témákra figyelnek majd, terveznek központi, országos anyagokkal is. A Media1 információi szerint a vidéki hírlapok a közeljövőben, még a tavaszi választások előtt elindulhatnak.

Mozgalmas 2021 Milkovicséknál

A Michaeli, Schwartz & Brit Media Milkovics Pál és Schabi Michaeli izraeli-grúz üzletember közös vállalkozása. Michaeli korábban beszélt arról, hogy jóban van Rogán Antal propaganda miniszterrel, korábban pedig a Direkt36 hozta összefüggésbe letelepedési kötvényekkel. Nyáron szerzett 50 százalékos tulajdonrészt Milkovics vállalkozásában.

Áprilisban írtunk arról, hogy Milkovics megvásárolta az Elle magazin licensjogait a francia Lagardère Grouptól, miután a korábbi kiadó, a Central Médiacsoport nem újította meg azokat. Szeptemberi hír, hogy a kiadó elindítja az Elle Decorationt is.