-fi- 2021. május 12. 10:44
A Network4-hez kerültek a Bundesliga közvetítési jogai
A Network4 megszerezte a Bundesliga, a 2. Bundesliga, a Német Szuperkupa és a rájátszás közvetítési jogait a 2021-22-es szezontól a 2024-25-ös szezon végéig. A Bundesliga a Network4 különböző platformjain, többek között az ARENA4 sportcsatornán és az új online felületen, az ARENA4+-on is látható lesz, a legfontosabb mérkőzéseket pedig a TV4 is közvetíti.

A Network4 lesz a Bundesliga új magyarországi otthona, miután a médiaszolgáltató és a Bundesliga International, a DFL leányvállalata négyéves megállapodást kötött.

A szerződés értelmében a Network4 kizárólagos közvetítési jogot szerzett a Bundesliga, a 2. Bundesliga, valamint a Német Szuperkupa és az osztályozók sugárzására. A tervek szerint szezononként több mint 300 mérkőzés kerül képernyőre. Emellett a Network4 számos Bundesliga-kísérőműsort is sugároz majd, így a magyar futballrajongók mindig naprakészek lesznek a német labdarúgó-bajnokság legfrissebb történéseiből.

A Network4 a 2021-22-es szezontól a Bundesliga valamennyi mérkőzését közvetíti az ARENA4 sporttelevízión, általános szórakoztató csatornáján, a TV4-en, valamint interneten elérhető streamingplatformján, az ARENA4+-on.

Kérdéseket tettünk fel a jogokat eddig birtokló AMC Central Europe-nak, ahonnan az alábbi, szűkszavú válasz érkezett: „A Sport TV  idén ősszel más sportjogokra helyezi a hangsúlyt, melyek reményeink szerint még több nézőt szögeznek majd a képernyők elé, mint a Bundesliga. Hamarosan bejelentést teszünk megszerzett és meghosszabbított jogokról.”

Robert Klein, a Bundesliga International vezérigazgatója elmondta: „A Bundesliga tradicionálisan a magyar tehetségek otthona, elég, ha csak a múltban Détári Lajosra vagy Király Gáborra gondolunk, a jelenben pedig a RB Leipzig meghatározó játékosaira, Gulácsi Péterre, Willi Orbanra és Szoboszlai Dominikra, vagy akár Dárdai Pálra, aki játékosból lett sikeres edzővé a Hertha BSC-nél. Ez a megállapodás is jelzi, milyen népszerű a Bundesliga, és már nagyon várjuk a Network4-gyel való együttműködést, hogy a szurkolók számára vonzó, lokalizált tartalmakat kínálhassunk."

 „Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minden eddiginél részletesebb és színvonalasabb közvetítésekben számoljunk be a Bundesliga eseményeiről. A magyarországi Bundesliga-közvetítések történetében először fordul elő, hogy egy szezonból minden egyes mérkőzés képernyőre kerül majd. Online platformunk, az ARENA4+ az eddig megszokottakon túl új tartalmi és technológiai megoldásokat kínál, hogy a szurkolók a Bundesliga minden rezdülését nyomon követhessék” – tette hozzá Borsány-Gyenes András, a Network4 igazgatótanácsának elnöke.