Új szolgáltatás az Antenna Hungáriától
Új szolgáltatásmárkát vezet be a piacra az Antenna Hungária. A Mindig TV mobilalkalmazásával előfizetési díj nélkül lehet majd élő műsorokat nézni.

Új üzleti digitális médiaszolgáltatást vezet be az Antenna Hungária (AH) Connect Media márkanéven. Ennek első lépéseként az AH elindította a CDN (Content Delivery Network) internetes tartalomtovábbító hálózatát 100 Gbit/másodperc kapacitással.

A felhasználási lehetőségek az élő hangközvetítéstől a mozgókép-sugárzáson át zártláncú videokonferenciáig igen sok területre kiterjedhetnek a cég közleménye szerint. A rendszert főként nagy sávszélességet igénylő szolgáltatások – leginkább videotartalmak – továbbítására szánják. A streaming-technológiát alkalmazó rendszer ellenőrzi a felhasználó internetkapcsolatának sávszélességét és ez alapján állapítja meg a legoptimálisabb minőséget.

A rendszer tesztüzeme során a foci-Eb és az olimpiai játékok webes nagyfelbontású közvetítését végezték, ezt követően az AH és az MTVA együttműködése immáron kiterjedt a Magyar Rádió Kossuth-, Petőfi-, Bartók- és Dankó- csatornáira, illetve nemzetiségi és parlamenti programjaira, a Duna World közszolgálati televíziócsatorna, valamint „A Dal” című hatrészes show élő webes közvetítésére.

Az AH Mindig TV-mobilalkalmazása pedig a következő hetekben kibővül a négy közszolgálati televízió és három rádiócsatorna, valamint az Euronews-hírcsatorna élő adásaival. Az applikáció ingyenesen lesz letölthető Android-, Ios-, Windows Phone- és Windows 8-készülékekre, és előfizetési díj nélkül lesznek hozzáférhetőek az élő műsorok. A csatornák formátumelőkészítését és -menedzsmentjét, valamint saját tartalomtovábbító hálózatán keresztül a programok streamingjét az AH teljes körűen végzi.