hero
Bicsérdi Ádám 2021. július 01. 13:53
Ryan Reynolds behúzta szponzornak a TikTokot ötödosztályú klubjának
A walesi Wrexham AFC-vel nagy tervei vannak Reynolds-nak, és a Burger King korábbi sikerét megirigylő TikToknak is.

Még a sportmarketinget fókuszba helyező print Kreatívban írtunk arról, hogy egyre több márka lát fantáziát az alsóbb osztályú klubokban. A Burger King például nemrég Cannes-ban nyert Grand Prix-t azzal, hogy a negyedosztályú Stevenage mezszponzoraként iszonyat elérésük volt a csapatra indított FIFA-kihívásokkal.

Szintén alsóbb osztályú csapatban lát üzletet Ryan Reynolds és barátja, Rob McElhenney is, hiszen a két színész/üzletember a világ egyik legrégebbi klubját, a jelenleg az angol ötödosztályban szereplő Wrexhamet vásárolta meg. 

Reynolds már a vásárlás bejelentésekor ígéretet tett arra, hogy felvirágoztatja a néha tízezres tömeget is megmozgató csapatot, és úgy tűnik, állja a szavát. A Wrexham két szezonra szóló szponzori szerződést kötött a TikTokkal, ami a Campaign szerint is azt vetíti előre, hogy a márka megirigyelte a Burger King Stevenage FC-vel közös sikerét.

Nem csoda, hogy a TikToknak vonzó volt a szponzoráció, hiszen Reynoldsék nem csak feltették a térképre újra a klubot, de a csapatról hamarosan dokumentumfilm is készül,  Welcome To Wrexham címmel az FX gyártásában. 

A klub a megállapodás értelmében hivatalos TikTok-fiókot is indít, ahol természetesen a klub két világhírú tulajdonosa is feltűnik majd. Az igazi csemege azonban az lenne, ha a klub kivívná a feljutást a szezon végén: ha ugyanis a Wrexham felkerülne az angol negyedosztályba, a League Two-ba, azzal bekerülne a FIFA-ban választható csapatok közé is - azaz a TikTok a gamerek világát is megcélozhatná a Burger King korábbi akciójához hasonlóan. Erre leghamarabb a FIFA 23-ban lesz lehetőség, ehhez a most induló szezonban kellene kivívnia a feljutást Reynolds klubjának.