hero
bn 2021. június 22. 17:35
Nagyot ment a Dove és a Burger King Cannes-ban
Ahogy azt mi is tippeltük, a Dove Courage is Beautiful és a BK penészes burgere is több oroszlánt hozott el az éppen zajló Cannes Lions-ről.

Az első Cannes-i díjazottakat a nyomtatott termékekkel és kiadással foglalkozó területen (Print & Publishing), a kültéri kampányok között (Outdoor) és a Design kategóriákban adták át. 

A bátorság gyönyörű, a Whopper penészes

A Print területen a Courage is Beautifullal az Ogilvy London és Toronto nyerte a győztesnek járó Grand Prix-t. Ugyanez a kampány aranyat és ezüstöt is hozott szintén Print & Publishing kategóriában, illetve ugyanígy aranyat és ezüstöt az Outdoor versenyben. Az Outdoor abszolút  nyertese viszont a Publicis lett, három Grand Prix-vel. 

Növekszik a penész.

Ebből az egyik a Burger King Moldy Whopper kampánya, ami a Publicis Romania mellett a David Miami és az Ingo Stockholm közös munkája. A penészes burger Print & Publishing, a Press & Publishing és az Outdoor kategóriákban nyert még egy-egy aranyat is. A többi kültéri publicises Grand Prix a Renault Zoe kampánya, amin a párizsi Publicis Conseil dolgozott, illetve a Heineken Shutter ads projektje, a Publicis Italytől.

Design kategóriában összesen két Grand Prix-t adtak át: az egyiket az Egyesült Királyságból a Superunion ökocsomagolása kapta, amit a Notpla márkának készítettek; a másikat pedig az AKQA Stockholm vihette haza a H&M Loopért egy szintén újrafelhasznált anyagokkal dolgozó kampányban.

A többi díjazottat, köztük egy magyar érintettségű díjjal, megtaláljátok a Campaign összefoglalójában.

Képek forrása: campaignlive.com, contagious.com