hero
Hermann Irén 2022. április 13. 08:52
„Itt építünk egy kis New Yorkot” – megjelent az áprilisi Kreatív magazin
A címlapon Sásdi Helga, a  Publicis Groupe Hungary CEO-ja, belül remek fotósok és képeik: Ajpek Orsi, The Orbital Strangers, hadifotók. Bónusz Super Bowl-reklámok.

Vannak helyzetek, amikor dönteni kell. Címlapalanyunk, Sásdi Helga, a Publicis Groupe Hungary CEO-ja fiatalkorában elhatározott valamit, felírta a képzeletbeli white boardra, és amikor dönteni kellett, arra gondolt, az aktuális választás segíti-e őt a tervében, az álmában. Minden eshetőségnél ki is mondta, ki ő és mit akar. Hajtott egy álomért, és amikor az megvalósult, kiélvezte minden percét. Aztán felírt magának egy másikat, és utána azt mondogatta. Respect.

Átlagon felüli oldalszámot adtunk ebben a számban a képeknek. Fókusztémánk a vizuális alkotást, ezen belül a fotózást járja körbe. Az orosz-ukrán háború szomorú aktualitást adott a témánknak, ezért a tervezettnél többet beszélünk (írunk) arról, mi a szerepe a képkészítőnek, amikor nem csupán alkot, de dokumentál is (Győri Zsófia összeállítása). Szabó Réka, aki rendszeresen fotóz a Kreatívnak, úgy érezte, a határon van dolga, ahol minden egyes kattintásnál döntenie kellett, mit mutat meg és mit nem. Döntött Ajpek Orsi is, a Telex fotósa, aki csapatával együtt a nehezebb utat választotta, amikor egyszerre álltak fel az Index szerkesztőségéből (Balkányi Nóra írása). De választott a The Orbital Strangers csapata is (Tóth Olivér portréírása), Aknay Csaba és Kotschy Gábor, amikor – fotósoktól szokatlan módon – a páros munkát választották.

Lassú filmeket nem tud készíteni Szentgyörgyi Bálint, viccelődött nekünk, amikor a HBO legújabb saját gyártású produkciója, A besúgó keletkezéséről kérdeztük (Bicsérdi-Fülöp Ádám írása). Egy sorozatról, ami vállaltan olyan szereplőkre fókuszál, akik idealista módon hisznek a változásban. 1985-ben.

Bőhm Kornél kommunikációs szakértő - még a választási célhajrá előtt – értékelte nekünk a játszmában részt vevő politikai karaktereket. (Nagy Zsolt írása)

Organikusan is sok döntési helyzet került a lapba, ami a választásokat a nyomdában töltötte, így arra reflektáló tartalmakat nem lehet várni tőle. De a fenti témákon túl még sok más is (Super Bowl-reklámok elemzése; egy remek jogi eszmefuttatás a paródia reklámban történő hasznosításáról; Egyed Péter camera obscurával készült képei) került a lapba. Lehet belőlük választani! 

Hol találod meg a Kreatívot? Hát az újságárusoknál!

Ezekbe a Relay és Inmedio üzletekbe szállítjuk a Kreatívot:

Nagy-Budapest: Allée, MOM, Mammut, Hegyvidék Központ, Aréna, Savoya Park, Campona, budaörsi Tesco, óbudai és soroksári Auchan, Váci utca, Városház utca, repülőtér T2

Batthyány tér HÉV, Deák tér, Kálvin tér, Ferenciek tere, Árpád híd, Örs vezér tere, Déli pályaudvar, Klinikák, Népliget, Nyugati pályaudvar, Lehel tér, Blaha Lujza tér, Ferenc körút megállók

Debrecen (Malompark, Tesco, Árkád, vasút), Győr (Árkád és Győr Plaza), Kecskemét (Március 15. utca), Komárom (Igmándi utca), Miskolc (Tesco, Auchan), Nagykanizsa (pláza), Nyíregyháza (Korzó), Orosháza (vásárcsarnok), Pécs (Árkád), Sopron (Széchenyi tér, Tesco), Szeged (Árkád), Székesfehérvár (Alba Plaza, Auchan), Szolnok (Volán üzletház), Szombathely (vásárcsarnok, vasútállomás), Tatabánya (Vértes Center), Veszprém (Kossuth utca, buszpályaudvar), Zalaegerszeg (Tesco, buszpályaudvar)

Ha belelapoznál a lapba, kattints a letölthető dokumentumra!

Letölthető fájlok
Asset 4