hero
Balkányi Nóra 2021. június 29. 12:03
Nagy szivárványos üzenetet küldött Orbánnak a belga De Standaard napilap
A miniszterelnök korábban több nyugati lapban is politikai hirdetést vásárolt, a De Standaard már a harmadik belga médium, amelyik visszautasította.

A Belgiumban megjelenő flamand napilap egész oldalas szivárvánnyal reagált a meleg- és transzellenes törvényre és Orbán európai lapokban hirdetési felületeket felvásárló akciójára. A De Standaard főszerkesztője, Karel Verhoeven azt írta, nem szoktak fellépni kormányok ellen saját üzenetekkel, de Orbán Viktornak most teljes oldalt címeznek. 

Kép: De Standaard

Az üzenet többek között arról szól, hogy a törvény emberi jogokat sért, mikor megkülönböztet szerelmet és szerelmet. A korlátozásokat a lap szerint szabadsággal kell ellensúlyozni, amit a sajtó szabadsága is jelent. A De Standaard azt is írta, túl cinikusnak tartotta volna, ha médiafelületet ad el Orbánnak, miközben Magyarországon nem szabad a sajtó.

Orbánt még a belga La Libre Belgique és a flamand nyelvű De Morgen utasította vissza. A Népszava arról írt hogy a politikai hirdetéseket a kormány egy kedvelt cége, a Balásy Gyulához tartozó Media Dynamics Kft. igyekszik eladni európai lapoknak, Magyarország nevében, összesen hat nyelven. 

Balásy piacot letaroló befolyásáról itt írtunk részletesen.