hero
Bicsérdi-Fülöp Ádám 2022. január 07. 09:34
Megvásárolja az előfizetős sportoldalt, a The Athleticet a New York Times
A vételár 550 millió dollár, az üzlet 2022 első negyedévében le is zárulhat.

Tovább bővíti előfizetős portfólióját a New York Times. A médiavállalat 550 millió dollár értékben vásárolja meg a The Athletic sportoldalt. 

A 2016-ban alapított, mélyelemzésekre, komolyabb anyagokra és a csapatokat szorosan követő tudósításokra fókuszáló The Athleticnek jelenleg 1,2 milló előfizetője van világszerte, a cég 2020-ban 47, 2021-ben 77 millió dolláros bevétellel zárt. 

A The Athleticnek a kiadásai is jelentősek, hiszen az oldal 600 fős stábot mozgat főleg Amerikában és az Egyesült Királyságban. A The Information becslései szerint emiatt a The Athletic 2023-ban válhat először nyereségessé.

A két fél közleménye szerint az üzlet már 2022 első negyedévében lezárul, a The Athletic a New York Times leányvállalataként működik tovább, az oldal két alapítója, Alex Mather és Adam Hansmann vezetésével.

A New York Times az utóbbi három évben 8 millió digitális vagy print előfizetőt gyűjtött, a mostani vásárlással pedig a sportrajongók körében számítanak további növekedésre (a Vox elemzése szerint ez a terület amúgy sem volt igazán erős a Times-nál)

A The Athletic közleménye szerint a felvásárlás nem érinti a jelenlegi előfizetéseket, minden megy tovább a megszokott módon az oldalon.

via: Variety, The Athletic