hero
2012. február 20. 13:12
Megtámadták a mobiltender eredményét
A Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone is megtámadta a mobiltender eredményét.

Az egyik induló fellebbezést nyújtott be az NMHH-hoz a mobiltender eredménye miatt, ezért a nyertes Magyar Posta, Magyar Villamos Művek és MFB Invest állami konzorcium legkorábban áprilisban kezdheti meg a hálózatépítést – írtuk ma délelőtt a Világgazdaság cikkére alapozva.

Napközben azonban megérkezett az NMHH közleménye is, amelyben az szerepel, hogy mindhárom piaci szereplő, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone is megfellebbezte az eredményt. 

A hatóság sajtóközleményében az áll, hogy a fellebbezések alapvetően az új, piacra lépő szereplőnek az árverési eljárásban történő részvételi lehetőségét, valamint az új belépő számára biztosítandó belföldi roamingszolgáltatás előírását vitatják.

A beérkezett fellebbezések alapján másodfokú eljárás indul. A döntést az NMHH elnöke a hírközlési elnökhelyettes hatáskörébe delegálta. A másodfokú döntés meghozatalára 45 nap áll rendelkezése. Amennyiben a hatóság a korábbi döntést helyben hagyja, akkor az új, negyedik mobilszolgáltató leghamarabb áprilisban kezdheti el működését.