2012. augusztus 14. 12:57
Kártérítést akar a Neo FM tulaja
Kártérítést vár a Neo FM új tulajdonosa a felmondó 26 dolgozótól – írja a Hvg.hu.

A Neo FM tulajdonosának a fizetések elmaradása miatt a múlt héten felmondó huszonhat dolgozó a kilépési papírokkal együtt kártérítési eljárásról szóló figyelmeztetést is kapott – írja a Hvg.hu.

A levelet a volt munkatársak egyelőre jogászaikkal tanulmányozzák és nem döntötték el, hogy mit lépnek. A Hvg.hu által megkérdezett felszámoló szerint nem csődeljárás lehet a megoldás, hanem a felszámolás. Az elmaradt bérek A-kategóriás tételek lesznek, vagyis az elsőként kifizetendő összegek között lesznek a ki nem fizetett bérek, amelyek személyenként maximum bruttó 1 079 500 forint lehet. További részleteket a Hvg.hu cikkében olvashat.

Mint azt korábban megírtuk, július 3-án az FM1 Zrt.-t felvásárolta a korábban ügyvédként tevékenykedő, mostanában inkább üzletembernek aposztrofált Medveczky Mihály vezette Dr. M-Media Kft. A munkatársak azért mondtak fel az új tulajdonosnak, mert szerintük az szinte semmit sem tartott be az ígéretei közül és a béreket sem fizette ki. Van olyan egykori munkatárs, akinek a régi és az új tulajdonos már összesen négy hónapnyi fizetéssel tartozik. Medveczky korábban azt nyilatkozta, hogy amíg a Neo FM 800 milliós műsorszolgáltatási frekvencia tartozása nem rendeződik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH), addig a béreket sem fizetik ki.