2012. szeptember 20. 16:53
Bérleti díjat, rezsit sem fizet a Neo FM
Nem fizeti a Neo FM a székhelyéül szolgáló budai ingatlan bérleti és rezsiköltségeit sem, a tulajdonosnak így havonta 1,2 millió forintot kell befizetnie saját zsebéből. Tovább nem vár, október végén kiteszi a rádiót – írja a Hvg.hu.

Nemcsak a béreket nem fizette a június elejétől a Medveczky Mihály cégének tulajdonába tartozó Neo FM, hanem a bérleti díjat és a rezsiköltséget sem fizeti – írja a Hvg.hu.

A lapnak nyilatkozik Rigorics György, a Neo FM által használt budai ingatlan tulajdonosa is, aki elmondta, hogy a meg nem kapott bérleti díj után járó áfát neki be kell fizetnie, így havonta 1,1-1,2 millió forintjába kerül, hogy a Neo FM tulajdonosa nem fizet. Rigorics már nem reménykedik abban, hogy az állítása szerint többször is ígérgető Medveczky fizetni fog, viszont eddig azért nem rakta ki a rádiót, mert Medveczky jelezte neki, hogy több százmillió forintra fogja perelni, ha megakadályozza a rádió talpra állását. Viszont október végén mindenképpen kiteszi a rádiót az ingatlanból.

A lap megkereste Medveczky Mihályt, aki azt mondta, hogy a vagyonfelügyelő dönti el, hogy mikor, milyen tételeket lehet vagy nem lehet kifizetni. Csakhogy Mihály József vagyonfelügyelő – bár a konkrét ügyben nem nyilatkozott – azt mondta a lapnak, hogy a csődvédelem alatt álló cég igazgatója dönt arról, hogy valamit ki akar fizetni, a vagyonfelügyelő a hozzá beérkező kérelmet pedig vagy engedélyezi, vagy megtagadja.

A teljes cikk a Hvg.hu-n olvasható. A Neo FM kálváriájáról bővebben gyűjtésünkben olvashat.