Autizmus és oltások Donald Trump szerint
Még csak pár nappal van mögöttünk az Autizmus Világnapja. Az Egyesült Államokban például az egész áprilist az autizmusnak szentelik. Hogy minél többet tudjanak az emberek erről az állapotról, lehetőleg hiteles, megbízható információk alapján.

Nagy a felelőssége annak, aki megszólal az ügyben, legyen hétköznapi ember vagy ismert figura.

Nyilván így volt ezzel Donald Trump amerikai üzletember, író és médiaszemély is, aki fontosnak tartotta, hogy egy reggeli műsorban telefonon belekapcsolódjon az autizmussal kapcsolatos beszélgetésbe. Hogy ebből a valóban nagy és szerteágazó problémakörből miért pont az autizmus és a védőoltások állítólagos kapcsolatát tartotta fontosnak kiemelni a neki szánt néhány percben?

Mindenesetre rögtön a közepébe vágott, és pillanatok alatt lenyomta az unásig ismételt szabványszöveget arról, hogy a védőoltások az okai mindennek, azért van autizmus, mert védőoltások vannak. És ezzel sajnos elég nagy gellert adott annak, amit az autizmussal kapcsolatos kampányok szervezői igyekeznek eljuttatni az emberekhez. Az egyből kiderül, hogy Donald Trump annak a vélekedésnek a híve, hogy minek annyi védőoltás azoknak a szegény gyerekeknek, ráadásul már egészen fiatal korban. 

A teljes cikket itt olvashatja.