hero
Balkányi Nóra 2021. október 12. 13:23
Vitázni megy az RTL Klubba Dobrev és Márki-Zay, civil szervezetek is kérdezhetnek tőlük
Az október 13-i élő vitában a tervek szerint kérdezhet majd a Greenpeace, a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vagy a TASZ is.

A 18:30-tól, online is követhető, másfél órás, élő miniszterelnök-jelölti vita moderátora Rábai Balázs lesz. A jelöltek most is előre megszabott, de beosztható időkeretben beszélhetnek majd (ha pedig az egyik jelölt mondandóját a másik közbeszólással megszakítja, akkor az eredetileg beszélő órája leáll, a közbeszóló órája pedig elindul). Az első fordulóból továbbjutó Dobrev Klára és Márki-Zay Péter a műsor végén másfél-másfél percet kap arra is, hogy meggyőzze az embereket, rájuk szavazzanak a héten zajló ellenzéki előválasztás második körében.

Az első vitához képest fontos változás, hogy civil- és érdekvédelmi szervezetek is kérdezhetnek majd egyet-egyet, felvételről. A tervek szerint a jelöltek a Greenpeace, a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Habitat for Humanity kérdéseire válaszol majd.

Az első vitához hasonlóan az RTL Magyarország megbízásából a ZRI Závecz Research most is készít majd közvélemény-kutatást a műsorral kapcsolatban, a felmérés eredményei még október 13-án nyilvánosak lesznek.