hero
Balkányi Nóra 2021. október 08. 11:31
Visszalépett Karácsony, lemondott a kampányfőnöke
Gál J. Zoltán még a péntek délelőtti bejelentés előtt mondott le a pozíciójáról a Telex értésülései szerint. Cikkünket frissítettük.

Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely előválasztási kampányfőnöke lemondott – írja egymástól független források alapján a Telex. A lap megkereste a kampányfőnököt, aki csak annyit mondott, hogy annál többet, hogy nem kommentálja az értesülést, nem tud mondani. Gálnak a városházán is vannak feladatai.

Karácsony: kacsa hír, mivel nincs kampányom, Gál pedig kiváló kolléga

Karácsony Gergely Márki-Zay Péterrel közösen adott interjút péntek este a Partizánban. Gulyás Márton megkérdezte Karácsonyt, mit jelent Gál lemondása, folytatják-e az együttműködést a városházán. Karácsony azt válaszolta, Gál fontos embere, természetesen folytatják a közös munkát.

„Ez egy nagyon vicces hír, tekintettel arra, hogy nekem nincs kampányom. Nem tudott szerintem miről lemondani. Gál J. Zoltán kiváló kollégám és természetesen dolgozom vele a városházán.”

Gulyás azt is megkérdezte, mit mond arra a kritikára, miszerint első sorban Gál miatt ment félre a miniszterelnök-jelölti kampány. 

„Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Ki kell elemezni ezt a dolgot, de én odavezetem vissza, hogy egy százszázalékos jelölt nélkül nem lehet jó kampányt csinálni. Ebben a kampányban akkor voltam önazonos, amikor arról beszéltem, hogy mi a vízióm. Mikor arról kellett volna beszélnem, hogy miért én vagyok Orbán Viktor legjobb kihívója, nem volt bennem az az erő, ami ehhez kellett."

Előre, hátra, mégis, mégsem

Rövid idő alatt nagyot fordult a világ Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt körül. Az előválasztás első köre után arról kommunikált, hogy biztosan nem lép vissza Márki-Zay Péter javára (nem visszalép, hanem előre), aztán arról, hogy az előválasztási versenyből harmadikként kikerülő miniszterelnök-jelölttel biztosan egymást fogják segíteni, sőt, akár közösen is indulnának. Szerdán viszont úgy festett a helyzet, mégsem sikerült megegyezniük és külön-külön indulnak

Csütörtökön a Momentum bejelentette, hogy Márki-Zayt támogatja, éjjel pedig Karácsony és Márki-Zay közösen hirdetett rendkívüli sajtótájékoztatót péntek délelőttre. Sajtóértesülések csütörtök este arról szóltak, hogy Karácsony újra tárgyalásokat folytat az őt támogató pártokkal, és valószínűleg visszalép. Ezeket a híreket nem kommentálták a résztvevők, a csütörtöki tárgyalások óta hírzárlat volt.

MSZP-s színekben

Gál J. Zoltán volt kormányszóvivő, Medgyessy Péter kampánycsapatának a tagja, Gyurcsány Ferenc kormányában államtitkár volt. Újságíróként, szerkesztőként dolgozott korábban a Népszabadságnál, a Magyar Hírlapnál és a Népszavánál is.

Orbán: Pech

A miniszterelnök Karácsony visszalépését Facebook-oldalán egy szóval kommentálta. 
 

Cikkünket frissítettük.

Kép forrása: 168 Óra, fotó: Hernád Géza.