bn 2021. június 16. 12:17
Újra lehet jelentkezni a Budapest Design Weekre
Október 8. és 17. között az idei designhét témája a New Standards lesz. A programok újra hibrid, offline-online verzióban érkeznek majd. A pályázás határideje június 30.

A Budapest Design Week a világjárvány utáni szép új világgal (a sokat emlegetett new normallal) foglalkozik majd, amiben a közös fellépés és összefogás fontosabb, mint korábban bármikor – írják a szervezők. Az elmúlt évben a design kevésbé hagyományos területei kerültek előtérbe: a társadalmi problémákra megoldást kereső social design, a szolgáltatásokkal és folyamatokkal foglalkozó service design vagy az online és digitális térben megkerülhetetlen UX/UI design. A 2021-es designhét főleg ezekből az irányokból közelít majd az aktuális társadalmi kérdésekhez és problémákhoz.

Várják a projekteket

„A Budapest Design Week lényege a sokszínűség – ennek létrejöttében pedig fontos szerepet játszanak azok a designstúdiók, üzletek, galériák, múzeumok, intézmények, melyek saját programjaikkal, saját helyszíneikkel csatlakoznak a rendezvényhez. Kapcsolódásuk révén nemcsak a műfaji változatosságot tudjuk biztosítani, de azt is be tudjuk mutatni a látogatóinknak, hogy a design a közvetlen környezetünk számos pontján, karnyújtásnyira elérhető" – emelte ki Osvárt Judit, a Budapest Design Week kurátora (vele a tavalyi programsorozat kapcsán hosszabban beszélgettünk a Kreatív őszi Green Wave számában).

„A jelenlegi helyzet kivételes lehetőséget biztosít arra, hogy a jövőt emberközpontúbbá, emberléptékűbbé tegyük, ebben a folyamatban pedig kiemelkedően fontos szerep jut a kreatívipari ágazatoknak és szakembereknek. Emellett fontos, hogy segítséget nyújtsunk a hazai kreatívipari szereplőknek. A Budapest Design Week az egyik legjobb lehetőség arra, hogy felületet adjunk, segítsünk az ágazatnak” – tette hozzá Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) elnöke.

A pályázás menete

A jelentkezők közül a Magyar Formatervezési Tanács tagjai választanak majd. A zsűri az újszerűség, az exkluzivitás, az egyediség, a kreativitás, relevancia és szakmai minőség szempontjait fogja figyelembe venni. A szervezők előnyben részesítik az online formátumokat és fontos feltétel, hogy a projektnek a Budapest Design Week időtartama alatt kell megvalósulnia. A mikro-, kis- és középvállalkozások támogatására a szervezők és a designhét védnöke idén elengedik a részvételhez kapcsolódó díjat

A határidő június 30., minden egyéb részletes információt megtaláltok itt.

A Budapest Design Week védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH), szervezőjen a Magyar Formatervezési Tanács (MFT).