hero
Kreatív 2021. augusztus 05. 16:49
Új nevek az RGB zsűriben
Összeállt a Kreatív nagy designversenyének teljes zsűrije. Az RGB-re nevezett pályázataitokat első körben augusztus 27-ig várjuk!

A 2019-ben indult RGB célja, hogy megtaláljuk és díjazzuk a legjobb itthoni kommunikációhoz, marketinghez vagy médiához kapcsolódó designmegoldásokat.  

A versenyről, kategóriákról és nevezésről minden információt megtaláltok itt, most pedig mutatjuk a Vargha Balázs (MOME) vezette zsűri eddig be nem jelentett tagjait!

Benesch Ferenc
kommunikációs tanácsadó
Tanulmányait Magyarországon, Spanyolországban és Angliában folytatta. Több mint 20 éve van a reklámszakmában ahol grafikusként, art director-ként és reklámfilm rendezőként is tevénykedett. Nyolc éven keresztül volt a Ogilvy Hungary vezető kreatív igazgatója. Számos hazai és nemzetközi díj birtokosa (D&AD, New York Festival, Art Directors Club, Golden Drum, EPICA). Jelenleg szabadúszó kreatív igazgatóként és kommunikációs tanácsadóként dolgozik.

Benesch Ferenc

Brunszkó László / Nikon One
illusztrátor / graffiti művész
1977-ben született Budapesten. A ’90-es évek közepétől a 2010-es évek derekáig a hazai majd a nemzetközi graffiti és street art alkotói szegmensének aktív tagja. Ezalatt a két és fél évtized alatt számos hazai és nemzetközi művészeti fesztiválon, kiállításon, nemzetközi és hazai reklám és nagyjátékfilmekben, színházi darabok díszletein, szórakozóhelyek, éttermek, belső terein vagy épp brandek arculatain,  kollaborációin találkozhattunk munkáival. 2015-től illusztrátorként dolgozik.

Brunszkó László / Nikon One

Kovácsik Bence
Kreatív vezető, Faraway Design stúdió
2016-ban diplomázott a MOME Formatervező művész mesterszakán, mely alatt fél éves szakmai gyakorlaton vett részt a koppenhágai Kilo Design formatervező stúdiónál. Az egyetemi évek alatt testvérével kezdtek közösen dolgozni grafikai és kommunikációs projekteken, majd az első nagyobb ügyfél (DDB Reklámügynökség) megnyerésekor megalapították a Faraway Design stúdiót. 
Bence aktív tervezőként és kreatív vezetőként tevékenykedett a 2020-as év végéig, azóta egyedüli tulajdonosként vette át a stúdiót. A Faraway felelt többek között két éven keresztül a Sziget fesztivál-, 2018-ban pedig a Budapesti Corvinus Egyetem arculatának megújításáért, terveztek díjat a MOME, a Magyar Kézilabda Szövetség és a Red Bull számára, weboldalt az Áeron divatmárkának, illetve boros címkét Újpest Önkormányzatának. 
A design mellett, idén nyár elején negyedmagával elindította a nápolyi pizza popup-ra, kiszállásra és workshop-ra fókuszáló Madre Pizza márkát.

Kovácsik Bence

Krémer Julianna
Művészeti, tartalmi és Sales Business Unit vezető, PPH MEDIA
A MOME-n végzett grafika szakon 2002-ben, de tanult a Kazah művészeti akadémián is, illetve etikett és protokoll mesterképzést is szerzett. Többéves nemzetközi reklámügynökségi tapasztalata van. Olyan globális márkakampányok köthetők a nevéhez, mint a Rexona, a Pepsi vagy a Nivea. Jelenleg a PPH Media művészeti, tartalmi és sales BU vezetője. (A PPH a Kreatív kiadója.)

Krémer Julianna

A zsűri korábban bejelentett tagjai:

  • Vargha Balázs - Zsűrielnök, Egyetemi docens, a MOME Média Intézetének igazgatója
  • Bethlen Júlia - A Forbes művészeti vezetője, szabadúszó
  • Balkányi Nóra - Szerkesztő, Kreatív
  • Hangyás Gergely - Design & UX Manager, Bitrise
  • Fogarasy Tamás - Managing Partner, Exalt Interactive
  • Kun Judit - Strategic Design Lead, Partner, BOLDX 
  • Orémus Eszter - IT termékekért felelős marketing manager, LG Electronics

Róluk bőveben itt olvashattok.