hero
Kreatív 2021. július 15. 11:09
Itt vannak a Kreatív designversenyének első zsűritagjai!
Idén is Vargha Balázs, a MOME Tervezőgrafikai tanszékének vezetője lesz az RGB zsűrielnöke. Nevezéseket első körben augusztus 27-ig várunk, a teljes zsűrit a nyár folyamán jelentjük be.

A 2019-ben indult RGB célja, hogy megtaláljuk és díjazzuk a legjobb itthoni kommunikációhoz, marketinghez vagy médiához kapcsolódó designmegoldásokat. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet a vizuális minőség erejére és fontosságára, legyen szó arculatokról, logókról, borítókról, layoutokról, márkakitelepülésekről vagy service design megoldásokról.

A 2021-es RGB-re a 2020. augusztus 31. és 2021. augusztus 27. között elkészült, itthon bemutatott projektekkel lehet pályázni, első körben augusztus 27-ig.

A versenyről minden információt megtaláltok itt, most pedig mutatjuk a zsűri első neveit! A többi tagot a nyár folyamán jelentjük be.

Vargha Balázs
Zsűrielnök, Egyetemi docens, Tervezőgrafikai tanszékvezető, MOME
Ferenczy Noémi-díjas tervezőgrafikus, egyetemi docens, a MOME Tervezőgrafika tanszékének vezetője. A Stalker Studio alapító vezetőjeként többek között olyan vizuális arculati programok kialakítása fűződik a nevéhez, mint a Magyar Állami Operaház, a Magyar Nemzeti Galéria, a Design Hét Budapest, vagy az MKB Bank. A HVG print kiadásának 2010-es lapterve és a Magyar Narancs arculata és címlapjai mellett számos könyv grafikai és tipográfiai tervezője. Az Embléma.hu és a Plakát.hu címen megjelent szakmai könyvek szerkesztője és kiadója. Tervező tevékenységét számos hazai és nemzetközi díj ismeri el.

Bethlen Júlia
A Forbes művészeti vezetője, szabadúszó
Szakmai pályafutását 2009-ben az Otthon és az Atrium magazinnál kezdte. Tipográfusként végzett a MOME-n. A Cosmopolitan és a Kismama magazin tervező- és képszerkesztője, később az Anya magazin arculattervezője, a Fashion Street magazinjának művészeti vezetője. Szabadúszóként arculatokat, infografikákat, portré- és mesekönyveket, illetve nemzetközi márkák üzleti kiadványait tervezi. Jelenleg szabadúszóként a Forbes művészeti vezetője és síoktató.

Balkányi Nóra
Szerkesztő, Kreatív
A Kreatívon kívüli előéletében sok szabadúszó tevékenység van: főleg újságírás (Magyar Narancs, VS.hu, hvg.hu), kommunikációs projektek (Bánkitó Fesztivál), kortárs kultúra (Trafó) és újabban media literacy oktatás (Engame Academy, CEU/Olive). Utóbbi területen, amikor tud, dolgozik most is.

Hangyás Gergely
Design & UX Manager, Bitrise
Jelenleg a Bitrise UX és design csapatát építi. Korábban több szélsőértéket is kipróbált a grafikusi és a terméktervezői szakma között, többek közt a Prezi és a (régi) Index.hu alkalmazásában. Amikor ideje engedi, tanít és mentorál. 

Fogarasy Tamás
Managing Partner, Exalt Interactive
A service design kategóriát is zsűrizi
Stratégiai design tanácsadó cég társvezetőjeként digitális termék- és szolgáltatástervezési projekteket vezet. A DOERS nemzetközi service design konferencia társalapítója és az IxDA (Interaction Design Association) helyi vezetője. 2013 óta a MOME óraadója, a MOME ID digitális terméktervezési tanfolyam vezetője. Felnőttképzés mellett egyetemi kurzusokat vezet UX design témában. Korábban reklámügynökségeknél grafikusként, majd art directorként dolgozott.

Kun Judit
Strategic Design Lead, Partner, BOLDX
Csak a service design kategóriát zsűrizi
10 év budapesti és amszterdami, kreatív és hatékonysági díjakkal kísért ügynökségi munka után kezdett el 2015-ben fókuszáltabban stratégiai designnal foglalkozni. Aztán 2018-ban úgy érezte, lehet itt még szintet lépni: a Hyper Island Digital Experience Design képzésén a szakma legjobbjaival dolgozott (pl. IDEO, Snook, Ustwo) valódi ügyfelek Service Design, Business Transformation és Experience Design projektjein. Az ott tanultak sokat hozzáadnak a BoldX-es munkáikhoz is, ahol az ügyfeleikkel együtt izgalmas, de fenntartható és üzletileg is sikeres projekteken dolgoznak.

Orémus Eszter
IT termékekért felelős marketing manager, LG Electronics
Több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező marketingszakember, amelyből 7 évet reklámügynökségeknél töltött és ezt követően váltott ügyféloldali pozícióra. Az ügynökségi évek alatt multinacionális vállalatok kommunikációját segítette projektmenedzserként, lefedve a márkakommunikáció minden területét. 2018 óta az LG Electronics IT üzletágának regionális marketing managere, amely pozicióban nemcsak a hazai de a hozzá tartozó export országok marketing tevékenységeit is menedzseli és felügyeli.