hero
Új magyar vezetők és globális átalakulás a Coca-Colánál
Április 2-ával új felállásban, vezetőváltásokkal és egy frissen létrehozott működési egységgel bővülve folytatja kereskedelmi, marketing és kommunikációs tevékenységeit a The Coca-Cola Company Európa-szerte, így Magyarországon is. Mérő Ádám páneurópai igazgatói pozíciót kapott, Kölcsei Gergely hazai marketingvezető lesz, Szűcs Judit pedig Európáért felelős márkakommunikációs menedzser lett. A cég pedig összevonta a közép- és nyugat-európai régiókat.

A nyugat-európai és közép-kelet-európai üzleti régiók összevonásával egy új, közös európai működési egységet hozott létre a The Coca-Cola Company – tudatta exkluzív közleményben a cég a Kreatívval. Az új szervezeti egység létrejöttével a központi döntéshozás és a helyi végrehajtás előnyei egyszerre érvényesülhetnek majd. A stratégiai átalakítás célja a pandémia utáni erős újrakezdés és gyors növekedés. Az átalakulás a magyarországi vezetést is érinti.

Mérő Ádám a Coca-Cola európai Consumer & Shopper Connection igazgatója

Mérő Ádámot európai szintű Consumer & Shopper Connection Director pozícióba léptették elő. A szakember 2017-ben csatlakozott a Coca-Cola csapatához, 2019 óta volt a cég közép-európai régióért felelős connection és médiamendezsere, mostani pozíciója már igazgatói szintű és a teljes európai régióra kiterjed. Az összevont két régió – 41 országot magába foglalva – operációs egységének kommunikációs tervezését egy 12 fős, központi csapat képviseli, amelynek igazgatójaként dolgozik tovább Mérő.

Mérő Ádám
Mérő Ádám

Szintén egyesítették a consumer és a shopper marketinget, amely eddig két külön egység volt a Coca-Colán belül. A fogyasztói (consumer) kommunikáció a hagyományos ATL-kommunikációt takarja, míg a shopper a kifejezetten eladáshelyi, in-store és e-commerce csatornákon végzett kommunikációt jelenti. „Ezt a két funkciót azért vonta össze a Coca-Cola, hogy a kommunikációs tervezés integratív módon történjen, és magába foglalja mind a fogyasztói, mind a vásárlói kommunikációt" – mondta Mérő Ádám.

Kölcsei Gergely lesz a cég új magyarországi marketingvezetője

Kölcsei Gergely veszi át a magyar marketingcsapat vezetését, amelyet az immáron teljes Európát magába foglaló marketingcsapattal szoros együttműködésben irányít. A szakember közel hat éve csatlakozott a céghez. Senior brand managerként a nevéhez olyan országos szintű kampányok kapcsolódnak, mint a #loveislove kezdeményezés, a Coca-Cola nagyszabású nyári fesztivál aktivitásai, a Magyar Vöröskereszt munkáját a koronavírus járvány kitörésekor támogató „Reklám helyett segítség” kezdeményezés, vagy éppen a „Jobban, mint valaha” kampány, melynek keretében a Coca-Cola az újraindulás időszakában a koronavírus által egyik leginkább sújtott iparágat, a vendéglátói szektort segítette.

Kölcsei Gergely
Kölcsei Gergely

„A magyar piac különlegessége, hogy széles termékskálával vagyunk jelen Magyarországon, így a hazai csapat széles márkaportfólióért felel, szoros együttműködésben a hazai palackozó partnerünkkel. Csapatommal az elsődleges feladatunk e portfólió és a stratégia kialakítása, a fogyasztói kommunikáció tervezése és megvalósítása, valamint a régiós stratégiák kidolgozásában a hazai fogyasztói igények érvényesítése” – magyarázza Kölcsei Gergely új marketingvezetői feladatairól.

Szűcs Judit nemzetközi előléptetése

Szűcs Judit április 2-től európai senior brand communication managerként folytatja karrierjét a cégnél, ahova 2018-ban csatlakozott vállalati kapcsolatok, kommunikációs és fenntarthatósági vezetőként. Új pozíciójával pedig az európai országok átfogó, fenntartható és értékvezérelt kommunikációs stratégiájának kidolgozása és a központi márka kampányok kommunikációs támogatása kerül még a szakemberhez.

Szűcs Judit
Szűcs Judit

„Nagyon izgalmas az új szerep és a vele járó feladatkör! Örülök a kihívásnak, ami a márkakommunikáció Európa szintű átalakításával és a nemzetközi csapattal jár.” – meséli Szűcs Judit várakozásait új feladatai kapcsán.

Rajcsits Patrik senior brand manageri pozícióba lépett elő

A marketingvezetői kinevezéssel egyidejűleg Rajcsits Patrik veszi át a senior brand manageri pozíciót. A szakember 2019 júliusa óta dolgozik a vállalatnál, ahol többek között a Cappy, Fuzetea, NaturAqua, Römerquelle, Aquarius és AdeZ márkák tartoztak hozzá; új pozíciójában a portfólióstratégiák további erősítéséért, valamint a kulcsmárkák piaci helyzetének fenntartásáéért és támogatásáért felel.

Rajcsits Patrik
Rajcsits Patrik