hero
bn 2021. december 20. 14:14
Új főszerkesztője lesz a Díványnak
Januártól Reiber Gabriellát, a Dívány szerkesztő-újságíróját bízza meg az Indamedia.

A mostani főszerkesztő, Kitzinger Szonja egy új felkérés miatt kezdeményezte, hogy más formában folytathassa az együttműködést a cégcsoporttal  – közölte az Indamedia Network Zrt.

Kitzinger Szonja tavaly augusztusban érkezett az Indamedia csoporthoz az Index főszerkesztő-helyetteseként. 2021. október egytől volt a Dívány főszerkesztője.

„Az Indexen és Díványon az elmúlt másfél évben az online újságírás működését elsajátítottam és örömömre szolgált, hogy a piac legmeghatározóbb hírportáljánál tanulhattam meg a műfajt. Print- és magazin-újságíróként azonban nem tudtam nemet mondani Vinkó József megkeresésének, aki a Magyar Konyha című havilap főszerkesztőjeként a helyettesének kért fel, így 2022. január 15-től ott folytatom pályafutásomat” 

– mondta Kitzinger a váltásról.  Az Indamedia közleménye szerint továbbra is ír majd az Indexre és folytatja Sunday Brunch című podcastjét is.

Reiber Gabriella újságírói pályáját a Sanoma Media Budapestnél kezdte 2006-ban, később szabadúszóként és az Oktatási és Kulturális Minisztérium kommunikációs szakértőjeként dolgozott. 11 évet töltött az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ahol az intézmény egyes szervezeti egységeinek külső és belső kommunikációs tevékenységéért felelt, később pedig az egyetem marketingvezetői feladatait látta el. A Díványhoz érkezése előtt egy pszichoedukációval foglalkozó alapítvány kommunikációs tanácsadója és szerkesztője volt.

Szeptemberben írtunk az Indamedia átszervezéseiről, így arról is, hogy a Dívány több munkatársa is felmondott, miután a korábbi főszerkesztő, Csonka Balázs távozott és helyére Kitzinger Szonja érkezett.

Kép: Facebook / ELTE Karrierközpont