hero
-fi- 2021. szeptember 21. 13:58
A főszerkesztő után hatan távoznak a Díványtól
Sajtóértesülések szerint a portál munkatársainak döntő többsége felmondott, miután kiderült, hogy Csonka Balázs távozik a lap éléről, akit Kitzinger Szonja, az Index korábbi főszerkesztő-helyettese vált.

Az Indamedia szeptember 2-án komoly átszervezéseket jelentetett be, a cég ekkor többek között azt is bejelentette, hogy Kitzinger Szonja, az Index eddigi főszerkesztő-helyettese lesz a Dívány.hu vezetője. A Media1 és a Telex pedig most arról ír, hogy a Dívány szerzőinek nagy része felmondott, miután kiderült, hogy távozik a Dívány főszerkesztője, Csonka Balázs. UPDATE: Az Indamedia közlése szerint öt szerkesztő-újságíró és egy fotós-videós kolléga mondott fel (lásd alább az Indamedia közleményét teljes egészében).

A Dívány ügyvezetője, Burányi Róbert a Telex kérdésére annyit mondott, hogy Csonka Balázs felállása után „még páran jelezték”, hogy elhagyják a szerkesztőséget. Majd miután a lap visszakérdezett, hogy többen maradnak-e a szerkesztőségben, mint ahányan távoznak, Burányi azt felelte, hogy „Néhányan maradnak, néhányan elmennek.” A Telex szerint a következő hetekben távozik a lap szerzőgárdájának döntő többsége.

Az ügyben kérdéseket tettünk fel Ziegler Gábornak, az Indamedia vezetőjének, töbek között arra vagyunk kíváncsiak, hogy összesen hányan távoztak a laptól, mi az oka Csonka Balázs távozásának, és milyen kapcsolatban áll Kitzinger Szonja kinevezésével, valamint hogyan érinti a felmondáshullám a Dívány napi működését. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

UPDATE (2021. 09. 21. 16:27): Az Indamedia sajtóosztálya az alábbiakat válaszolta kérdéseinkre:

"Csonka Balázs, a Dívány főszerkesztője 2021. szeptember 1-jén adta be felmondását, melyet előzetesen már jelzett a lapvezetésnek, kellő időt biztosítva ahhoz, hogy időben gondoskodni lehessen utódjáról. Úgy tudjuk, Balázs más területen szeretné folytatni karrierjét. Helyét – ahogy arról szeptember 2-án közleményben is tájékoztatást adtunk – október 1-től Kitzinger Szonja veszi át.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy ezt követően a Dívány öt szerkesztőségi munkatársa és egy fotós-videós szerkesztő-újságíró döntött úgy, hogy máshol folytatja a munkát. A távozó kollégák jelenleg a felmondási idejüket töltik, az átadás-átvétel folyamatos, és októbertől az új főszerkesztő irányítása mellett dolgozik tovább a Dívány szerkesztősége.

Szonja személye garancia számukra arra, hogy továbbra is a legjobb kezekben lesz az Indamedia prémium női kiadványa, és a szerkesztőség zavartalan működése is biztosított. Az új főszerkesztő számára nem ismeretlen a terep, hiszen korábban több szerkesztőséget is vezetett, szakértelmét mutatja, hogy jelenleg is futó Sunday Brunch nevű podcastjének két héttel ezelőtti adása összesen csaknem 500 ezres közönséghez jutott el.

Csonka Balázs főszerkesztőnek és a Díványtól távozó munkatársaknak ezúton is szeretnénk megköszönni a munkájukat, és sok sikert kívánunk nekik!"