Bicsérdi Ádám 2021. szeptember 16. 14:15
Segélykiáltást küldtek a normalitás forradalmárai, a Pesti TV munkatársai
Azt állítják, két hete szerződés és finanszírozás nélkül dolgoznak.

Tovább gyűrűzik a Pesti TV szerkesztőségét működtető Gerilla Press és a Pesti TV-t tulajdonló Progress Média közötti feszültség. Friss lapszámunkban megírtuk, hogy a két cég közötti konfliktus azzal indult a nyilvánosság előtt, hogy a Pesti TV munkatársai szerint csúsznak a fizetések a tévénél. Akkor Vaszily Miklós, a Progress Média társtulajdonosa belső vizsgálat indításáról nyilatkozott.

Azóta elfajult a dolog, mert szerdán a Pesti TV és a pestisrácok.hu munkatársai, a Gerilla Press és az Insider Média tulajdonosaival, Huth Gergellyel és Szenvedi Zoltánnal közösen jegyzett nyílt levélben arról írnak, hogy két hete teljes bizonytalanságban, szerződés és finanszírozás nélkül készítik a műsorokat.

Az ügy hátterében az áll, hogy Huthék cége helyett Vaszilyék az IKO műsorgyártó vállalatot bízták meg szeptembertől a Pesti TV-re készülő produkciókkal a Media1 szerint, így pusztán a tartalomkészítői, szerkesztői feladatok maradtak a Pesti TV munkatársainál.

A nyílt levél úgy fogalmaz, hogy “az Insider Media Kft. szeptembertől mindössze 15,3 millió forintért tett ajánlatot a Pesti TV havi 180 órányi tartalmának elkészítésére, a forgatott riportok és stúdióműsorok óránkénti 80 ezer forintos megbízási díja a szakmában példátlanul alacsonynak számít.”

Szeptemberi lapszámunkban írtunk arról is, hogy a Pesti TV tulajdonosa, a Progress Média 500 milliós, a Pesti TV eddigi tartalmáért felelő Gerilla Press 11 milliós veszteséggel zárta a 2020-as pénzügyi évet.