hero
Rudas: Nem tárgyaltunk a kormánnyal
Interjút készített a Hvg.hu Andreas Rudassal, az RTL Magyarország átmeneti vezérigazgatójával. Rudast múlt héten nevezték ki, miután bejelentették, hogy Dirk Gerkens távozik a vezárigazgatói pozícióból. Az interjúból szemlézünk néhány állítást. 

"Soha nem voltak tárgyalások a reklámadóról az RTL és a kormány között, legalább is abban az értelemben semmiképp nem, hogy alkudoztunk volna az adó mértékéről" - állítja Rudas.

"Már korábban is felmerült, hogy ideje lenne a változásnak. Azt is érzékeltük, hogy Dirket ez a harc megviselte, kimerítette." - mondja az egyik okot Rudas, hogy miért kellett mennie Gerkensnek. 

"Jó ideje úgy érzem, hogy a kereskedelmi tévéknek nem jó az imidzse Magyarországon. Úgy gondoltuk, itt az ideje annak, hogy ezen változtassunk, és erre talán a legjobb megoldás egy magyar vezérigazgató kinevezése, aki ismeri a magyar kultúrát, a helyi viszonyokat, megtalálja a szót a társadalom minden csoportjával" - mondja a másik okot.

"...a cég új piacokon is terjeszkedik, és mint az Afrikáért és Ázsia egy részéért felelős alelnöke, szerettem volna, ha Gerkens segítene továbbépíteni az RTL Groupot" - mondja a harmadik okot.

"Még nem született meg a döntés" - arra a kérdésre, hogy Vidus Gabriella, az R-Time ügyvezetője lesz-e az RTL következő vezetője.