hero
Bicsérdi-Fülöp Ádám 2021. november 26. 09:21
Reszkess Netflix, a Magyar Nemzet már az NMHH-nál kéri számon az LMBTQ karaktereket
A lap cikke azt firtatja, hogy hogyan lehetne megregulázni a holland joghatóság alá tartozó Netflixet.

A gyermekvédelminek induló, aztán homofób irányba eltérített reklám- és médiatörvény óta a kormánybarát média érezhetően rászállt az olyan népszerű szolgáltatókra, amelykre a magyar törvénynek nincs ráhatása. Előbb a TikTokot aposztrofálta a KESMA alá tartozó Magyar Nemzet olyan felületnek, ahonnan “ömlik a meleg propaganda.” Ezúttal pedig a Netflix van terítéken újra a Magyar Nemzetben, amely médiaszolgáltatóként Hollandiában bejegyzett társaság, így a cégre nem terjed ki a magyar médiatörvény.

Az apropót a Ridley Jones című, óvodásoknak szóló animációs sorozat adja, amelyben az egyik szereplő, Fred, a bölény az első nembináris karakter egy korhatár nélküli szériában. A lap kiemeli azt is, hogy szerepel a sorozatban egy olyan szereplő is, akinek két apukája is.

Ridley Jones (Forrás: Netflix)

A Magyar Nemzet által megkérdezett Nemzeti Hírközlési és Médiahatóság (NMHH) válaszában azt írja, a hatóság és annak Médiatanácsa kiemelt fontosságú feladatnak tartja a gyermekek és kiskorúak védelmét a számukra káros médiatartalmakkal szemben. “Ezért a magyar joghatóság alatt álló médiaszolgáltatásokon túl – hivatalból és bejelentés alapján is – rendszeresen ellenőrzi a Magyarországon elérhető, de külföldi joghatóság alá tartozó médiaszolgáltatókat is" - fogalmaz válaszában az NMHH.