Posztumusz díj Szalai Annamáriának
Posztumusz életműdíjat adományozott Szalai Annamáriának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács áprilisban elhunyt elnökének a Helyi Televíziók Országos Egyesülete.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete posztumusz életműdíjat adományozott Szalai Annamáriának, aki az ORTT tagjaként, majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a Médiatanács elnökeként is folyamatos kapcsolatot ápolt a 83 helyi televíziót tömörítő szervezettel. Közleményük szerint hét éve ismerik el életműdíjjal az arra érdemesek munkásságát. Széles Tamás, az egyesület elnöke szerint az áprilisban elhunyt Szalai Annamária "ismerte a helyi televíziók céljait, és segített elérni azokat, ismerte a helyi televíziósok problémáit, és mindig azon volt, hogy azokra közösen megtalálják a megoldást".

A helyi tévéket tömörítő szervezet arról is tájékoztatott, hogy idén négy kategóriában írt ki pályázatot, a híradók mellett magazinműsorokkal, dokumentumfilmekkel és hírportálokkal versenyeztek a helyi televíziók. Az egyesület csütörtökön, Egerben kezdődött, kétnapos tavaszi találkozóján különböző kategóriákban díjazták a Kecskeméti Televízió, a Miskolc TV, a Nyíregyházi Televízió, a TV Eger, a Trió TV Kiskunfélegyháza, a Debrecen Televízió, az Oroszlányi Televízió, a Városi Televízió Szeged munkáját, valamint a Debrecen Televízió Dehir.hu, a Kapos Televízió Kapos.hu, valamint a Kecskeméti Televízió Kecskemetitv.hu oldalát.