bn 2021. szeptember 08. 13:57
Polyák Gábor veszi át az ELTE Média vezetését
Hammer Ferencet váltja. Idén ősztől új angol nyelvű Média MA és új BA-specializáció is indul.

Hammer Ferenc szociológus korábbi tanszékvezető docens hat éve vezette a Média és Kommunikáció Tanszéket, szeptember 6-án az ELTE Média Facebok-oldalán posztolt  a váltásról. „Gábor vezetésével ősztől egy új szakkal (MA in Media and Communication) lesz gazdagabb a korábbi képzés az ELTE Médián, jó tucatnyi országból érkeztek diákok hozzánk, és egy új BA-s specializációt (Médiadizájn) is választhatnak a Komm. alapszakosok” – írta. 

Polyák Gábor (forrás: media.elte.hu)

Dr. Polyák Gábor jogász, kommunikációs szakember. Az ELTE Média oldalán olvasható életrajza szerint diplomáit a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, illetve Bölcsészettudományi Karán szerezte. A Bécsi Egyetemen mester (LL.M.) fokozatot szerzett jogi informatika informatikai jog témában. Doktori fokozatát a Pécsi Tudományegyetemen szerezte, ugyancsak a Pécsi Tudományegyetemen habilitált. 2021 januárja óta az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékének egyetemi docense. 

Korábban a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén egyetemi docens és tanszékvezető volt, 2016-ig a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Informatikai és Kommunikációs Jogi tanszékén dolgozott. 2011 és 2021 között részmunkaidőben a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara Infokommunikációs Tanszékén részmunkaidős adjunktus volt. 2014 és 2016 között a münsteri Westälische Wilhelms-Universität kutatójaként dolgozott az Institut für Informations-, Telekommunikations und Medienrecht nevű intézetben.

Hammer Ferenc (forrás: media.elte.hu)

Hammer Ferenc posztjában az elmúlt hat év néhány eseményét is összefoglalta:
 

 • „Csökkentettük az óraszámot, emeltük a kreditértékeket, ezen belül is csökkentettük az elméleti órák részarányát a gyakorlatiakhoz képest.
 • A korábbi évfolyamonkénti 15 újságírós komm. szakoshoz képest ma minden komm. szakos és mediás szabad bölcsész tanul mesterséget a Műfajism-Műhelygyak órákon.
 • Az ELTE Médián angol nyelvű tankönyvből tanulják a médiás bevezetőt.
 • Digitális üzleti kommunikáció MA specializációt hoztunk létre, idén szeptembertől BA-s Médiadizájn specializációt és angol nyelvű Média MA-t indítunk.
 • Az ELTE Média szerkesztőségben több tucatnyi hallgató öntevékenyen fejleszti a tanszék online felületeinek tartalmait, vesznek részt a tanszék életének kormányzásában.
 • Hallgatóinkat mentorrendszerrel, bevonzó eseményekkel, angol nyelvű felzárkóztatással és tanulási problémákra választ adó kurzussal segítjük.
 • Doktori hallgatóink aktív részt vesznek az oktatásban és szakjaink fejlesztésében, itt csak Bátorfy és Vécsey óráira utalok.
 • Galériát alapítottunk, melynek munkatársai megint csak a diákok.
 • Több mint 150 volt média szakos diák jött vissza órát vagy kurzust tartani 2015 óta, közöttük nem kevesen szakmájuk vezető képviselői.
 • Az ELTE Média közössége többször bátran kiállt az emberi méltóság és az egyetemi szabadság mellett.
 • Az ELTE médiás szakok a legjobbak között szerepelnek a szakmai-egyetemi összahasonlításokban vagy épp az OTDK-n.”