2012. március 07. 07:30
Pedofília: a büntetés kasztrálás
Betegség? Ferde hajlam? Bűncselekmény? A vélemények megoszlanak, az viszont biztos, hogy sokunknak rögtön a pedofília jut eszébe, ha valami olyannal akarunk példálózni, aminél nagyobb szemétséget nem nagyon lehet elkövetni gyerekek ellen.

Ennek megfelelően abban sincs egységes álláspont, hogy ezek az emberek szegény ártatlan betegek, akiknek kezelésre van szükségük, vagy bűnözők, akiknek börtönben a helyük.

Az oroszok most döntöttek és bekeményítettek. Az oroszországi Szövetségi Tanács nemrégiben fogadta el azt a törvényt, melynek értelmében mostantól akár életfogytig tartó börtönnel és gyógyszeres kasztrációval is sújthatják a pedofil cselekmények visszaeső elkövetőit.

pedofil törvény oroszországA Kremlben tavaly októberben beterjesztett és most elfogadott törvény tulajdonképpen csak egy része annak a nagyobb törvénycsomagnak, melynek célja, hogy a mostaninál szigorúbban legyenek megtorolhatók a kiskorúakkal szembeni szexuális bűncselekmények.Ezzel Oroszország az első a világon, ahol általános jogi lehetőség van arra, hogy visszaeső pedofilokat orvosi kezelésnek vethessenek alá bűnös vágyaik csökkentésére.

Az új orosz törvény részleteiről itt olvashat.