hero
2012. március 20. 10:59
Orbán beszél a legtöbbet a hírekben
Az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) februári gyorsjelentése szerint a hírműsorokban leggyakrabban természeti katasztrófákról és szélsőséges időjárás által okozott károkról beszéltek, de téma volt az Európai Unió eljárása Magyarország ellen, és a Malév helyzete is.

Nyilvánosságra hozta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a februári gyorsjelentését, melyből kiderül, hogy a hírműsorokban legtöbbször természeti katasztrófákról és szélsőséges időjárás által okozott károkról beszéltek februárban. Ezt követték az Európai Unió Magyarország elleni eljárásairól szóló beszámolók, illetve a Malév helyzetéről szóló híradások. A kormány gazdaságpolitikai intézkedéseinek feldolgozásai áll az ötödik helyen, a civilek tiltakozásai, aláírásgyűjtései pedig a huszadik helyen.

Az elemzés szerint az Echo Tv hírműsorai szerepeltették leggyakrabban a politikusokat (36,3 százalék), ezután következik az ATV Híradója (34,2 százalék), majd egy hajszállal lemaradva az M1 Esti Krónikája (33,9).

A hírműsorokban Orbán Viktor szerepelt messze a legtöbbet a politikusok közül 2387 másodperccel, a Fideszen belül beszédidőt tekintve Szijjártó Péter követte őt 789 másodperccel, Lázár Jánost (787 mp) megelőzve. Mesterházy Attila nem sokkal többet beszélt (526 mp), mint Gyurcsány Ferenc (442 mp) és Jávor Benedek (426 mp) - olvasható az elemzésben.

Élőszóbeli szerepléseket tekintve Orbán Viktornak az összes szereplését tekintve a felét élőszavas megnyilvánulások tették ki, a második helyen álló szocialista Mesterházy Attila élőszóbeli szereplései a kétharmada volt az összes szereplésének. A harmadik helyen az LMP-s Jávor Benedek volt ebben a tekintetben.

A kormány és parlamenti pártok tagjainak összes szereplése a hírműsorokban a következőképpen alakult: A Fidesz szerepelt a legtöbbet 47,6 százalékkal, az MSZP 17 százalékot kapott a hírműsorok idejéből. A rádiók közül a kormánnyal a Neo FM hírei foglalkoztak a legtöbbet (28,3), őket követték a Class FM híradásai (23,1) és az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsora (15,2).