hero
Nevet vált az IHT
A The New York Times brandre összpontosít a lap kiadója ezért átnevezik a globális terjesztésű lapot, amelyet 1887-ben, Párizsban alapítottak.

Még 2013-ban átnevezi az International Herald Tribune-t, a lap tulajdonosa, a The New York Times Company. A lapot International New York Times-nak hívják majd, ami tovább erősíti a kiadónak azt a törekvését, hogy központi lapjára koncentráljon és minden termékével ezt a brandet erősítse.

Az újságot továbbra is New Yorkban, Londonban, Párizsban és Hongkongban szerkesztik majd. Az International Herald Tribune (IHT), amely 2003-ban került teljes egészében a The New York Times tulajdonába, az amerikai utazók és az angolul olvasók vezető amerikai lapjává vált Európában. A 80-as években az IHT lett az első globális napilap, amelynek kész oldalait műholdon továbbították Hongkongba.

A kiadó a múlt héten jelentette be, hogy a hirdetési bevételek csökkenése miatt eladja  a The Boston Globe-ot és a hozzá kapcsolódó lapokat. A cég bő egy év leforgása alatt megszabadult az About.com weboldaltól, valamint regionális lapjaitól is.

A The New York Times Co. tíz évvel ezelőtt vásárolta meg a Washington Post Co. 50 százalékos részesedését az IHT-ban, amelynek fejlécén már eddig is az szerepelt, hogy a The New York Times globális kiadása.

Az 1887-ben, Párizsban alapított IHT elnevezését az 1835-ben alapított és 1924-ben megszűnt The New York Heraldtól eredezteti, amelyet 1924-ben felvásárolt a New York Tribune, s így lett a neve New York Herald Tribune. A mai lapot a világon 38 helyen nyomják és több mint 160 országban terjesztik.