hero
Kreatív 2021. június 08. 16:51
Nagy Zsolttal indít kampányt a TASZ egy olyan országért, amiben jó élni
Orbán Viktor, Kövér László és Lázár János barátságosnak nem nevezhető mondataival kampányolnak.
EZ EGY KAMPÁNYBEJELENTŐ, AMELYET NEM A KREATÍV SZERKESZTŐSÉGE, HANEM A KAMPÁNY KÉSZÍTŐI ÍRTAK. IDE KATTINTVA KÜLDHETSZ TE IS SAJÁTOT!

A kampány célja

A politikusok, a polgárok választott képviselői az elmúlt évtizedekben egymással ellenséges táborokra osztották a társadalmat, például aszerint, hogy milyen a bőrszínük, mit gondolnak a világról, vagy kit szeretnek. Az elmúlt években egyre gyakoribbá vált a hatalmon lévő politikusoktól érkező gyűlöletkeltés Magyarországon: előbb az idegengyűlölet határozta meg a közéletet, mostanra pedig már bárkit megbélyegeznek azok, akik meg akarják mondani, hogy mi a család, mit jelent magyarnak vagy éppen kereszténynek lenni Magyarországon. A gyűlöletkeltés különösen káros, ha a hatalom részéről történik, ezért a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) számos esetben fellépett a gyűlölködő megnyilvánulások ellen. Csak jogi eszközökkel azonban nem lehet harcolni a kirekesztéssel szemben. Szükség van arra is, hogy a polgárok se menjenek el szó nélkül a rasszista vagy homofób kijelentések mellett. Mivel a választások közeledtével mindenkiben fokozódik az indulat, félő, hogy még több kirekesztő megnyilvánulással találkozhatunk a következő hónapokban. Súlyos hiba, ha a rövid távú politikai célok érdekében hosszú időre megmérgezik a politikusok a társadalmunkat azzal, hogy  embereket rekesztenek ki a nemzetből származásuk, bőrszínük vagy identitásuk miatt.

Kreatív koncepció

A TASZ #TöbbKötÖssze címmel indít figyelemfelhívó kampányt, hogy tudatosítsa a gyűlöletkeltés elleni fellépés fontosságát. A kampányhoz készült reklámfilm főszereplője Nagy Zsolt, az Örkény Színház színésze, aki 2021-ben nagykövetként csatlakozott a TASZ-hoz. Nagy Zsolt fontosnak tartotta, hogy felszólaljon a gyűlöletkeltéssel szemben, melyet az egyik legsúlyosabb problémának tart Magyarországon. A kampányfilm alkotógárdájához operatőr-rendezőként csatlakozott a Kossuth-díjas Erdély Mátyás, az Oscar-díjas Saul fia operatőre. Erdély Mátyás több más stábtaggal együtt önkéntes munkájával járult hozzá a #TöbbKötÖssze kampány sikeréhez.A TASZ a döntéshozók mellett a társadalom figyelmét is fel akarja hívni arra, hogy a gyűlöletkeltéssel szemben nem lehet semlegesnek maradni, mert a közömbösség is a probléma része: fontos együttérezni azokkal, akiket sérelem ér, kiállni mellettük a kirekesztéssel szemben.  A #TöbbKötÖssze kampányban bárki tevékenyen részt vehet akár azzal is, hogy a köztársasági elnöktől levélben kér hathatós fellépést a hatalom által szított gyűlölködés ellen.  

 

[c]

 

Az alkotók listája

Főszereplő: Nagy Zsolt
 Rendező, operatőr: Erdély Mátyás 
Forgatókönyv: Tasnádi Kata
 Gyártásvezető: Márffy Anna, Marity Bianka
 Produkciós vezető: Bognár Zoltán
 Vágó es DIT: Budai Balázs
 Kameramozgatás: Krámli Ferenc 
Fényelés: Bagi Anna
Látványtervező: Varga Magdolna 
Berendezés: Prop Club Kft.
Hang: Balogh Péter 
Fővilágosító: Galgóczy Szabolcs
Focus puller: Simon Tamás 
Másodasszisztens: Erdős Péter