Murdoch visszavonul
Visszavonult James Murdoch a New International brit cégeinek igazgatóságából. A lemondást már szeptemberben meglépte Rupert Murdoch fia, a brit szabályozó hatóság ekkor jegyezte be a változásokat.

Ahogy arról már nyár óta szó van, New Yorkba költözik James Murdoch, Rupert fia, aki megégette magát a News International azóta már bezárt lapjánál, a News of the World-nél történt lehallgatási botrányokban. A lemondást már szeptemberben meglépte James, de a brit szabályozó hatóság aktáiból ez csak most derült ki - írja a The Guardian.

A lépés a The Sun, a Times és a The Sunday Times kiadóit érinti. Ifjabb Murdoch továbbra is a News Corp vezérigazgató helyettese és igazgatótanácsi elnöke valamint az érintett lapokat kezelő holdingcég vezetője marad.

A News Corpot érintő botrányok azonban nem korlátozódnak a bulvárlapjaira. Október közepén arról számolt be a szintén a Guardian, hogy a legnagyobb példányszámú gazdasági napilap a The Wall Street Journal európai kiadójánál példányszám-hamisítás történt.

A szűnni nem akaró botrányok miatt a News Corp részvényesei egyre hangosabban bírálják a céget irányító családot és követeltek változásokat a cégbirodalom vezetésében.