hero
2020. április 29. 18:58
„Mentőövet dobtak” a Vízimentőknek
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata április elején, közösségi oldalán tette közzé adománygyűjtő felhívását, melyben leírja, hogy jelen járványügyi helyzetben, az eddig már sokszor bizonyított vízi egységeit átcsoportosítaná a szárazföldre. Ahhoz azonban, hogy hatékonyan tudjanak segíteni, szükségük van egy mentőautóra, melynek megvásárlásához támogatók segítségét kérik.

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet már hosszú évek óta kiemelt támogatója és együttműködő partnere az Egyesületnek. Az adománygyűjtő felhívásra gyorsan reagálva 3 egyedülálló borcsomaggal bővítette kínálatát. A Mentőöv csomagokban kizárólag olyan borok kaptak helyet, melyeket a Balaton és a vitorlázás ihletett.

A Pincészet minden megvásárolt csomag árából – melyek 6 üveg bort tartalmaznak és egységesen 7200 forintba kerülnek – egy palacknyit, azaz 1200 forintot a VMSZ-nek adományoz, ezzel támogatva az új mentőautó megvásárlását.„Hosszú évek óta kapcsolatban vagyunk a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, a Mentőöv rozé borunk megvásárlásával a fogyasztóink közvetett módon eddig is őket támogatták. A jelenlegi helyzet mindenki számára nehéz, de nem volt kérdéses, hogy valamit kitalálunk, amikor azt olvastuk, hogy szeretnének egy mentőautót, hogy a szárazföldön is tudjanak segíteni.
Szívügyünk a Balaton, lokálpatrióták vagyunk, igyekszünk a szűkebb környezetünkért a lehető legtöbbet tenni, ezért azt külön jónak tartjuk, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a mentőautó továbbra is itt marad, és a balatoni embereknek nyújt segítséget.
Szurkolunk, hogy minél többen álljanak az ügy mellé, annak külön örülünk, ha a cél megvalósulásában a mi boraink is segítenek”
 – nyilatkozta Bujdosó Ferenc.

„A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet egy családi vállalkozás a Balaton déli partján. Megalapításuk óta fontosnak tartják, hogy minőségi borokkal képviseljék a balatoni régiót és lehetőségük szerint támogassanak minden olyan kezdeményezést, ami elősegíti a régió fejlődését. Bujdosó Ferenccel a vitorlázás kapcsán ismerkedtem meg még évekkel ezelőtt. Az ismeretségből hamar barátság lett, a Pincészet pedig 2014 óta kiemelt együttműködő partnere Egyesületünknek. Mikor értesültek az új projektünkről, azonnal „mentőövet dobtak” nekünk. Azok, akik vásárolnak a Mentőöv csomagokból, nem csak a finomabbnál finomabb borokkal, de azzal a jó érzéssel is gazdagabbak lesznek, hogy egy jó ügyet támogatnak. A mentőautó nem csak a járvány idején, hanem azt követően is a régióban szolgál majd tovább, vagyis nem egy rövid, hanem egy hosszú távú befektetésről van szó. A Bujdosó család és mi, vízimentők is hiszünk az összefogás erejében. Bízunk abban, hogy, ahogy már oly sokszor, most is megmutatkozik a közösség ereje.” – nyilatkozta Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke.