2011. szeptember 22. 13:40
Megvannak az Adschool döntősei
92 tanulni vágyó diák pályázott a Budapest Adschool júliusban meghirdetett ösztöndíjára, amelynek feltétele egy AXE-reklámplakát elkészítése volt. Az ingyenes képzést elnyerő art directort vagy szövegírót szombaton, a nyílt napon hirdetik ki.

Szombaton, a Budapest Adschool nyílt napján tartja az iskola a díjkiosztóját annak az ösztöndíjpályázatnak, amelyet júliusban hirdetett meg azért, hogy egy kiemelkedően tehetséges diáknak lehetőséget adjon arra, hogy ingyen fejlessze tovább a képességeit a képzésükön. A jelentkezőknek egy általános kreatív és egy reklámtervezési feladatot kellett elvégezniük: a szövegíró szakra pályázóknak szereplők gondolatait kellett összeírni egy Hősök terén zajló nyári jelenethez, az art director szakra jelentkezőknek pedig olyan vizuális alkotást kellett készíteniük, amely a legjobban kifejezi az apró öröm és a hiány fogalmakat. A reklámtervezési feladat mindkét szakon egy reklámplakát készítése volt az AXE desodornak. 

A pályázatra 92-en jelentkeztek, ebből az iskola tanáraiból álló zsűri tíz art directort és tíz szövegírót választott be a döntőbe. „Az értékelési szempontok közül a legfontosabb az alapötlet volt, azok közül is az érthetőség, az egyszerűség és az eredetiség szerepelt az első helyen” – olvasható az iskola Facebook-oldalán

A döntősök között az ingyenes féléves képzés díja mellett közönségdíjat is kiosztanak. Szavazni szeptember 23. péntek éjfélig lehet a Budapest Adschool Facebook-oldalán, ahol a fényképek között megtekinthetők a nevezések minden pályázó névre szóló albumjában.

A shortlistesek névsora:

Szövegíró kategória:
Varga Tamás
Barnicskó Valéria
Tóth Anikó Dóra
Szelindi Roland
Pintér Zsolt
Kővári Máté
Harangozó Bence
Bircsár Dóra
Bernáth Lilla
Kovacsics Attila

Art director kategória:
Czifra Anett 
Czinke László
Dobos Gábor
Gál Bettina
Kerekes Kata
Papp Zoltán
Polányi Imre
Tombácz Anna
Tóth Boglárka 
V Nagy Attila