2020. április 01. 13:59
MediCall videókonzultáció háziorvosoknak
Ingyenesen biztosítja háziorvosok és pácienseik számára videókonzultációs rendszerét egy hazai egészségügyi startup. 

A MediCall saját fejlesztésű rendszerén keresztül teszi elérhetővé a telefonos- és videókonzultációt, ráadásul a járványra való tekintettel a hazai háziorvosok és pácienseik számára most ingyenes a szolgáltatást.

A járványhelyzetben a korábban természetes háziorvosi és szakorvosi ellátás nem tud zavartalanul működni. A 65 évnél idősebb orvosokat visszavonták a közvetlen orvos-beteg találkozóktól. Sok ember nem tud ilyenkor orvoshoz fordulni olyan problémákkal, amelyek bár a mindennapjainkat megkeseríthetik, mégsem életbevágóak. A konzultáció legbiztonságosabb módja ebben az időszakban a telefonos- vagy videókonzultáció lehet.

A Háziorvosok Online Szervezetével közösen készített online platformra minden háziorvos ingyenesen regisztrálhat. A cég elkészíti számukra profiljukat, majd ezután  beállíthatják az orvosok szabad időpontjaikat, melyekre a páciensek foglalni tudnak.  A páciens a MediCall weboldalán keresztül találja meg az orvost, ott fogalhat hozzá időpontot. 

A megadott időpontban az orvos elindítja a konzultációt, melyhez a páciens egy kattintással csatlakozik. A konzultáció minden eszközről,  laptopról vagy okostelefonról is működik, sem telepítést, sem különösebb technikai felkészültséget nem igényel az orvos vagy a páciens oldaláról.  Az online konzultáción a betegnek lehetősége van dokumentumok, korábbi leletek megosztására, a betegjogokat tiszteletben tartjása mellett.