bn 2021. július 28. 16:50
Kiírták a 2022-es Capa-nagydíj pályázatát
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a középgenerációs (30 év feletti) alkotókat díjazza, határidő: szeptember 15., 23:59.

A Capa-nagydíjat minden évben olyan, a fotográfia bármely ágában dolgozó alkotó kaphatja, aki szakmailag megalapozott múlttal rendelkezik és korábban kiemelkedő tehetségről tett tanúbizonyságot – írja a Capa Központ. Arról, hogy pontosan kik és hogyan pályázhatnak, minden információ elérhető a díj oldalán

A zsűri a pályázat első szakaszában három ösztöndíjast választ ki, akik a leadott szinopszisaik alapján egy éven át folytatják a már megkezdett munkát, majd erről beszámolnak a zsűrinek. A pályázat második szakaszában a zsűri a három ösztöndíjas közül választja ki a nagydíjast. Ezután az ösztöndíjasok a Capa-nagydíj pályázatára beadott és az ösztöndíj keretében készülő képeikkel más pályázaton nem indulhatnak és az ösztöndíj időszakában ezeket a munkákat nem publikálhatják egészen a nagydíj nyertesének bejelentéséig.

Az ösztöndíjasok az elkészült munkáikat a Capa Központban rendezett csoportos kiállításon személyesen, nyilvánosan és angolul mutatják be a zsűrinek a nagydíj átadása előtt. A kiállítás előállítási költségeire a Capa Központ fedezetet biztosít az ösztöndíj összegén felül. Az ösztöndíjasok 500-500 ezer forintot kapnak, plusz 200-200 ezer forintot a kiállításuk elkészítéséhez. A nagydíjas 3 millió forintot kap.

Nyitókép: a 2020-as Capa-nagydíj nyertesének, Neogrády-Kiss Barnabásnak a fotója.