2015. július 21. 16:23
Kiderült, miért volt sürgős a kormány új plakátkampánya
Mert döntéseket hoztak a közelmúltban. 

Tegnap írtuk meg, hogy a kormány A Magyar Reformok Működnek! nevű új kampányának médiavásárlására és grafikai tervezésére hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést írtak ki. Ennek indokaként a közbeszerzési törvény egy paragrafusát adták meg, nevezetesen azért kellett nem nyilvános közbeszerzést kiírnia a kormánynak, mert:

"az ajánlatkérő által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség miatt a nyílt, a meghívásos vagy a hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárásra előírt határidők nem lennének betarthatóak; a rendkívüli sürgősséget indokoló körülmények azonban nem eredhetnek az ajánlatkérő mulasztásából."

Visszakérdeztünk tehát, hogy mi volt az előre nem látható sürgősségi ok? Ezt válaszolta a Miniszterelnökség sajtóosztálya:

"A kormány több olyan, a magyar családok mindennapjait érintő döntést hozott az elmúlt időszakban, melyekről sürgősséggel kívánta tájékoztatni az állampolgárokat. Ezek közé tartozik például a minimálbér tervezett emelése, és a július elsejével hatályba lépett családi otthonteremtési támogatás.

A fentiek mellett a kormány javaslatára az országgyűlés június végén, a megszokott menetrendnél jóval korábban fogadta el a 2016. évi költségvetést. A tájékoztató kampány többek közt ezekről az aktuális döntésekről, és számos más olyan intézkedésről szól, amelyeknek köszönhetően minden magyar ember tehet egy lépést előre a következő években."

Ennyi.