bn 2021. április 19. 09:53
Infosztrájk indult az egyetemi modellváltásról
Hétfőn legalább kilenc egyetemen indulnak programok az országban zajló modellváltások körüli kérdésekről. Az április 19-23. között zajló Infosztrájkhoz csatlakozott például a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a  Színház- és Filmművészeti Egyetem is.

„Az Infosztrájk - Az egyetemi autonómiáért célja, hogy a magyar egyetemi polgárság maga szervezze meg azt, aminek természetesnek kellett volna lennie: a hiteles tájékoztatást és a nyílt párbeszédet a modellváltásról” – írják a szervezők. Az április 19-23. között zajló projektet oktatók és hallgatók közösen indították. „A csatlakozó oktatók a hagyományos tanterv helyett az egyetemi függetlenségről, a felsőoktatás egészét és a saját intézményüket érintő változásokról beszélgetnek a hallgatókkal az órákon, vagy úgy alakítják a tananyagot, hogy abba az adott tudományterület felől közelítve szervesen épüljön be a kérdés.” 

Az egyetemi polgárok mellett a hétre szervezett nyílt, online programokhoz bárki csatlakozhat.

A szervezők az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem szabad egyetemi polgársága.

Nyitókép: az Infosztrájk Facebook oldala