hero
Gazdára talált az Origo
Novembertől Gazda Albert az Origo új főszerkesztője.

A korábbi sajtóértesüléseket megerősítve közleményben jelentette be az Origo, hogy november 2-ától Gazda Albert veszi át a hírportál főszerkesztését, miután szeptember végén bejelentették, hogy a portált tartalmilag irányító Weyer Balázs és Nádori Péter távoznak a cégtől.

Gazda 1991 óta dolgozik a médiában, munkatársa volt a Kurírnak, a Magyar Hírlapnak, parlamenti tudósítója, majd gazdasági rovatszerkesztője a Világgazdaságnak. 2006-tól az Index gazdasági, sport (Sport Géza melléklet), majd kulturális rovatát vezette, 2011 elejétől pedig lapszerkesztőként dolgozott a portálnál. Szabadidejében két kiemelt téma foglalkoztatja: a jégkorong és a bor – úgy véli, mindkettő a rendszerváltás nyertese, amik nyűgjük-bajuk ellenére is szépen fejlődnek hazánkban, és rajongóiknak élményt hoznak.

„Hiteles és izgalmas újságot szeretnék csinálni – fogalmazott új munkahelye kapcsán Gazda Albert. – Elődeim jó munkát végeztek, nem véletlenül tart ott az Origo, ahol. A csapat felkészült, együtt van, az a dolgunk, hogy fokozzuk a tempót, okos és színes tartalommal járjunk gyarapodó olvasótáborunk kedvében.”

Vaszily Miklós, az Origo vezérigazgatója pedig kiemelte, hogy tulajdonosi elvárás a hírportál piacvezető pozíciójának megerősítése, s bízik abban, hogy az új főszerkesztő új színt hoz a portál tartalmaiba.