bn 2022. május 11. 14:20
Fizetett gyakornoki programot indít a Nők Lapja
A magazin újságírói, social media és videós területen is várja a jelentkezőket juniortól senior kollégákig.

Pályakezdőket vagy akár többéves szakmai gyakorlattal rendelkező kollégákat keres gyakornoki programjába a Nők Lapja magazin szerkesztősége. „Olyan jó tollú, széles látókörű újságíró-jelölteket vagy újságírókat, illetve kreatív vizuális, videós és social media szakembereket várnak” akik július 1. és szeptember 30. között legalább heti 16 órában kipróbálnák a szerkesztőségi munkát. A program Vass Virág főszerkesztő vezetésével indul.

„Mi a Nők Lapja műhelyében hiszünk abban, hogy korrektül értelmezni a világot, segíteni, hogy az emberek tájékozottságban, tehát szellemi szabadságban éljenek, nagyon szép hivatás. Tehetséges, szellemes, izgalmas személyiségű emberektől tanulhattam és tanulok a mai napig. Ezt a hatalmas lehetőséget, amit tőlük kaptam, most velük együtt szeretném továbbadni” 

– mondta Vass Virág.

Jelentkezni önéletrajzzal, motivációs levéllel és a tevékenységi körnek megfelelő pályaművekkel lehet. A zsűri a jeligével ellátott pályázatok közül legfeljebb tízet választ ki, a kiválasztott pályázókkal szóban is elbeszélgetnek, és a két kör alapján választanak ki legfeljebb négy gyakornokot, akik fizetést is kapnak munkájukért.

Gyakornoki program for the win

Úgy tűnik több szerkesztőség látja az utánpótlás kinevelésének lehetőségét saját gyakornoki program indításában: tavaly nyár óta külön projektet indított a 24.hu, a Telex és a HVG is.

Nyitókép: Nők Lapja Facebook-oldal