Bicsérdi Ádám 2021. július 01. 20:56
Bucsi Rékát és Rév Marcellt az Amerikai Filmakadémia tagjának hívták, szavazhatnak az Oscarról
Összesen 395 új tagot vesz fel az Akadémia, köztük olyan neveket, mint Robert Pattinson vagy Steven Yeun.

Az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia (egészen pontosan az Academy of Motion Picture Arts and Sciences) minden évben új tagokat vesz fel a filmes szakma számos területéről a rendezőktől, a zeneszerzőkön át a jelmeztervezőkig. Idén összesen 395 szakmabelinek küldték el a meghívót, köztük két magyar alkotónak is.

Rév Marcell az operatőrök, Bucsi Réka a rövidfilmesek/animációs filmesek táborában került a rangos listára a Variety szerint.

Bucsi Réka és Rév Marcell a kép jobb oldalán, a Boddah produkciós cég másik két tagjával, Szimler Bálinttal és Osváth Gáborral (Forrás: Boddah)

Bucsi Réka 3 animációs rövidfilmet rendezett (Symphony no. 42, Love, Solar Walk), mindhárom alkotása a Berlini Filmfesztiválon mutatkozhatott be. Jelenleg a Netflix The Witch Boy című filmjén dolgozik látványtervezőként, és készül első egészestés alkotására, a The Great Silence című sci-fire.

Rév Marcell többek között az Eufória, az HBO sikersorozatának operatőre, és ő fényképezte a hamarosan Cannes-ban debütáló A feleségem története címűfilmet is. Legutóbb a Netflixen debütáló Malcolm & Marie apropóján interjúztunk vele.