2021. november 17. 11:49
AZ HBO Max összehozza a 20 éves Harry Potter-filmek alkotóit, de Rowling kimarad
A Visszatérés Roxfortba január elsején érkezik. 2022 már meg van mentve!

Az évfordulóra, amitől mindenki igazán öregnek érezheti magát, természetesen eljön a Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) és Emma Watson (Hermione Granger) szuperhármas, de szerepel majd Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange), Ralph Fiennes (Voldemort) vagy az első részeket rendező Chris Columbus is. A különkiadás a Harry Potter-filmeket és hatásukat ünnepli majd, az alkotók a 2011-ben bemutatott Harry Potter és a bölcsek köve stúdiójába jönnek össze. A bejelentés alapján olyasmi nosztalgia-show várható, mint amilyen a Jóbarátok Reunion volt.

Rowling, 20 évvel később 

A Harry Potter-könyvek írója, J. K. Rowling nem vesz részt a show-ban, a neve legalábbis nem szerepelt a különkiadást bejelentő keddi közleményben. A Reuters egy, az ügyet közelről ismerő forrásra hivatkozva arról ír, hogy az író csak archív anyagokon fog megjelenni. Rowling még pár éve kezdte maga alatt vágni a fát a transznemű közösségre tett visszás posztjaival. Írásai nagy port kavartak, elhatárolódtak tőle felháborodott rajongók és a HP-univerzumban dolgozók is. 

Radcliffe tavaly például beleállt a kérdésbe és reagált Rowling tweetjeire.  „A transznemű nők, nők” – idézi őt a CNN. „Minden kijelentés, ami ezzel ellentétes, semmissé teszi a transznemű emberek identitását és méltóságát, emellett ellentmond a szakértők véleményének is – akik jóval többet tudnak a témáról, mint Jo (Rowling) vagy én.”

forrás: IMDb

A visszatérők között szerepel még Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid), Jason Isaacs (Lucius Malfoy), Gary Oldman (Sirius Black), Imelda Staunton (Dolores Umbridge), Tom Felton (Draco Malfoy), James Phelps (Fred Weasley), Oliver Phelps (George Weasley), Mark Williams (Arthur Weasley)), Bonnie Wright (Ginny Weasley), Alfred Enoch (Dean Thomas), Matthew Lewis (Neville Longbottom), Evanna Lynch (Luna Lovegood) és Ian Hart (Mógus professzor) is.

Az HBO Max 2022-ben érkezik Magyarországra. Az indulás részleteiről októberben írtunk

via CNN,Reuters